Valioliigan tiistai käynnistyi neljällä samaan aikaan käynnistyneellä ottelulla. Vaikeaa syyskautta pelaava Arsenal haki pisteitä Brightonista, jonka edellinen voitto oli marraskuulta. Viimeisistä kuudesta pelistään Brighton oli saanut tuloksikseen neljä tasapeliä ja kaksi tappiota.

Ensimmäinen puoliaika ei suuria hienouksia tarjonnut. Arsenal ei laukonut jakson aikana kertaakaan kohti maalia, ja ylipäätäänkin vain kerran, ohimenneen kudin. Brightonille maalilaukauksia tilastoitiin yksi.

Toiselle puoliajalle Gunners tuli kuitenkin paljon terävämmin. Heti ensiminuuteilla Pierre-Emerick Aubameyang ja Gabriel Martinelli hätyyttelivät Brightonin maalia, mutta tuloksetta.

66. minuutilla Arsenal kuitenkin onnistui maalinteossa. Martinellin vain hetkeä aiemmin kentällä korvannut Alexandre Lacazette tuli sisään lämpimin jaloin, sillä hän siirsi vieraat johtoon toisella kosketuksellaan haltuunoton jälkeen oltuaan kentällä vain 21 sekuntia. Bakary Saka teki hienon esityön nopealla nousullaan ja tarkalla syötöllään, ja täysin vapaaksi unohtunut Lacazette sijoitti pallon alakulmaan.

Alexandre Lacazette scored against Brighton with his first touch, 21 seconds after coming off the bench. 💨

Vaikka Saka olikin ottelun avainhahmoja maalinrakentelunsa ansiosta, päättyi hänen iltansa ikävästi, kun Saka joutui tulemaan vaihtoon 81. minuutilla. 19-vuotias hyökkääjä loukkasi ilmeisesti nilkkaansa.

Toista maalia ottelussa ei kuitenkaan enää nähty, vaan Arsenal tuuletti toista perättäistä voittoaan maalein 1-0.

Illan hurjimman show’n pani pystyyn Leeds, joka rökitti West Bromwichin vieraissa peräti maalein 0-5. Leedsistä tuli samalla ensimmäinen joukkue tällä kaudella, joka on tehnyt vähintään viisi maalia ottelussa sekä kotona että vieraissa. Maaleista neljä syntyi jo ensimmäisellä puoliajalla.

Marcelo Bielsa silencing those critics. 😉

Leeds United are the first team to score 5+ goals at home and away from home in a Premier League game this season.

An absolute delight. 😍

30/30 - Just 16 games into the season, Leeds have both scored and conceded 30 league goals, the earliest a top-flight side has done so since Southampton in 1986-87 (30 goals, 35 conceded after 16 games). Loco.

Ottelussa Southampton-West Ham puhutti taatusti tilanne, jossa West Hamin Craig Dawson täräytti puolivolleysta täydellä voimalla maassa istunutta Southamptonin Che Adamsia päähän. Vaikka lapikas osui päähän todella rajunnäköisesti, ei Adams pahemmin loukkaantunut, eikä tuomari nostanut Dawsonille edes keltaista korttia, punaisesta puhumattakaan.

Valioliigan sarjajumbo Sheffield United jäi edelleen ilman kauden avausvoittoaan, kun Burnley voitti pelin 1-0 Ben Meen kulmapotkusta puskemalla maalilla. Mee oli tehnyt edellisen kolmen kauden aikana vain yhden maalin, ja onnistui maalinteossa Burnleyn kotikenttä Turf Moorilla viimeksi tammikuussa 2015 Crystal Palacea vastaan.