Sheffield Unitedin Oliver Burke sai tiistaina haltuunsa epämieluisan ennätyksen, kun Blades hävisi Burnleylle Valioliigassa 0-1.

Burke, 23, on nyt pelannut urallaan 25 ottelua Valioliigassa, eikä hän ole voittanut niistä yhtäkään (0-21-4). Skottilaituri debutoi Englannin pääsarjassa elokuussa 2017 West Bromwichin riveissä.

Debyyttikaudellaan Valioliigassa Burke esiintyi 15 ottelussa, joista West Brom pelasi kolmessa tasan ja hävisi muut. Hän palasi Valioliigaan täksi kaudeksi siirtyessään Sheffield Unitediin, mutta pistetahti on vain hiipunut entisestään. Tällä kaudella Burke on pelannut kymmenen sarjapeliä, joista Sheffield United on hävinnyt yhdeksän ja pelannut yhdessä tasan.

Sarjajumbona majaileva Sheffield United on kerännyt koko kauden aikana 16 ottelusta yhteensä kaksi pistettä.

Valioliiga-debyytistä alkaneiden voitottomien otteluiden ennätys kuului aiemmin walesilaistähti Gareth Balelle, joka palasi Tottenhamiin täksi kaudeksi lainalle Real Madridista.

Bale, 31, debytoi Valioliigassa Tottenhamin riveissä vuonna 2007 ja joutui odottamaan yli kaksi vuotta ensimmäistä voittoaan. Hän osallistui ensimmäistä kertaa Valioliiga-peliin voittavan osapuolen riveissä, kun hän tuli kuudeksi minuutiksi kentälle Tottenhamin kaataessa Burnleyn 5-0 syyskuussa 2009. Sitä ennen Bale oli kokenut yhdeksän tasapeliä ja 15 tappiota.

OptaJoe

@OptaJoe
25 - Sheffield United’s Oliver Burke hasn’t ended on the winning side in any of his first 25 appearances in the Premier League – the longest winless start to a player’s career in the competition (overtaking Gareth Bale’s 24 apps). Ouch.