The Athletic on listannut koronaviruspandemian aiheuttamien talousvaikeuksien seurauksena kymmenen pelaajaa, jotka voisivat siirtyä edullisesti Valioliigaan tammikuun siirtoikkunassa.

Yksi esille nostetuista siirtokohteista on Suomen Veikkausliigassa pelaavan Ilveksen superlupaus Naatan Skyttä, jolla on ikää vasta 18 vuotta.

Pikkuhuuhkajissakin maalien makuun päässyt keskikenttäpelaaja on herättänyt vahvaa kiinnostusta ympäri Eurooppa, ja myös Valioliiga-seurojen kerrotaan tarkkailevan Skyttän saatavuutta.

Miksi Skyttä kiinnostaa?

Skyttä teki päättyneellä veikkausliigakaudella seitsemän maalia 16 otteluun. Sen lisäksi nuori Ilves-komeetta alusti joukkuetovereilleen kaksi osumaa, kun tamperelaisseura sijoittui viidenneksi.

Kymppipaikalla parhaiten viihtyvän ylöjärveläisen esitykset palkittiin joulukuussa Captain’s Ball -gaalassa, kun hänet äänestettiin vuoden lupaavimmaksi pelaajaksi. Athletic kuvaili Skyttää seuraavin sanoin:

− Nuorukainen on taidokas ja räjähtävä pelaaja, ja hän saa toteuttaa itseään vapaasti päävalmentaja Jarkko Wissin alaisuudessa, artikkelissa lukee.

Mitkä ovat vaihtoehdot?

Tanskalaisseurat Nordsjaelland ja Midtjylland ovat Athleticin mukaan kumpikin kiinnostuneita Skyttästä. Näistä jälkimmäinen tekee vahvaa yhteistyötä Marcus Forssin edustaman Mestarussarja-seura Brentfordin kanssa.

PSV Eindhoven ja Feyenoord ovat puolestaan tarkkailleet suomalaislupauksen otteita Hollannissa, minkä lisäksi kosijoita löytyy myös Saksan Bundesliigasta saakka.

Englannissa Skyttän kerrotaan kiinnostavan seuroja sekä Mestaruussarjassa että Valioliigassa, sillä hänen epäillään olevan saatavilla varsin halpaan hintaan.

Siinä missä muut artikkelin siirtokohteet maksaisivat kymmeniä miljoonia euroja, ollaan Skyttän hintalapuksi arvioitu noin 700 000 euroa. Pelaajan sopimus Ilveksen kanssa ulottuu vuoden 2022 loppuun saakka.

Siirto Englantiin vaatisi kikkailua

Vaikka Skyttän potentiaalinen siirto Englantiin ei kustantaisikaan paljoa, vaatisi se hieman ylimääräistä kikkailua Brexitin aiheuttamien siirtorajoitteiden takia.

Kaikkien ulkomailta Englantiin siirtyvien pelaajien pitää olla täyttänyt 18 vuotta ja yltää pisteytysjärjestelmään perustuviin vaatimuksiin ennen siirron mahdollistamista.

Arvostetut ulkomaalaisnuorukaiset voidaan kuitenkin ”parkkeerata” ostajien yhteistyöseuroihin siihen saakka, kunnes ne ovat kelvollisia pelaamaan Englannissa.

Esimerkiksi Manchester Cityn omistava City Football Group tekee yhteistyötä peräti kolmen ulkomaalaisen seuran kanssa – espanjalaisen Gironan, belgialaisen Lommelin ja ranskalaisen Troyesin.

[readmore from=Siirtouutiset]

Chelsea on sen sijaan tehnyt jo vuosien ajan tiivistä yhteistyötä hollantilaisseura Vitessen kanssa. Mestaruussarjaan pudonneella Watfordilla on sama omistaja kuin italialaisseura Udinesella, ja Brentfordin yhteistyöseurasta ehdittiinkin jo mainita.

Athletic kuitenkin uskoo, että kunnianhimoiselle Skyttälle on pystyttävä tarjoamaan selvää reittiä ykkösjoukkueen riveihin, jotta Brexit-kikkailu kuulostaa tarpeeksi kannattavalta rupeamalta.

Pikkuhuuhkajissa kolmesti esiintyneen huippulupauksen ympärillä riittäisi ottajia, minkä vuoksi hän on nyt suuren päätöksen edessä.