Keskikenttäpelaaja Moussa Sissoko siirtyi Tottenham Hotspuriin vuonna 2016, siis reilut neljä vuotta sitten. Hän on sitä mieltä, että seuran on tällä kaudella aika voittaa pokaali.

13 vuotta sitten viimeksi kannun kahvaan yltänyt seura eteni tiistaina Liigacupin finaaliin, johon sen vastustaja selviää keskiviikkoillan Manchesterin derbyssä. Sissokon toivo ei kuitenkaan lepää vain tässä kilpailussa.

– Olemme nyt selvinneet yhteen loppuotteluun, ja toivon että voitamme sen. Sitä ennen pelaamme kuitenkin vielä paljon otteluita, ja voimme saavuttaa monenlaisia asioita.

– Me olemme edelleen mukana taistelussa Valioliigan voitosta, FA Cupista, mukana Eurooppa-liigassa. Loppukaudelle riittää siis tavoitteita. Meidän pitää vain uskoa itseemme, jatkaa taistelua ja katsoa, mihin se riittää.

Aika on joka tapauksessa nyt – jälleen – tullut.

– On Spursin aika voittaa pokaali. Mielestäni se aika on ollut jo pitkän aikaa, mutta olemme aina hukanneet saumamme.

Managerin merkitys nousee ranskalaisen puheissa esiin.

– Me tiedämme millainen valmentaja José Mourinho on, ja mitä hän on tehnyt menneisyydessä. Uskon, että puheenjohtaja toi hänet tänne voittamaan, ja sitä asennetta hän on yrittänyt tartuttaa myös joukkueeseen.

Mauricio Pochettinoa kohtaan edellinen saattaisi tuntua epäluottamuslauseelta, niinpä Sissoko peruutteleekin.

– En sano, etteikö meillä edellisenkin managerin kanssa olisi myös ollut sitä asennetta. Joukkue tekee kuitenkin kovaa työtä, ja valmentaja painaa kovaa päälle joka päivä.

Lähde: The Independent