Mikel Arteta haluaa kaupata ainakin kahdeksan pelaajaa talven ja kesän siirtoikkunan aikana nopeuttaakseen Arsenalin suursiivousta, kertoo The Independent.

Englantilaislehden mukaan myynnissä ovat puolustajat Shkodran Mustafi, Sead Kolasinac, Sokratis Papastathopoulos ja Calum Chambers, keskikenttäpelaajat Mohamed Elneny, Joe Willock ja Mesut Özil sekä hyökkääjät Folarin Balogun ja Reiss Nelson.

Arsenal on valmis harkitsemaan tarjouksia myös kreikkalaispuolustaja Konstantinos Mavropanosista ja uruguaylaispelaaja Lucas Torreirasta, jotka eivät ole vielä palanneet lainalta.

LUE MYÖS: Arsenal kipeän paikan edessä – ainakin yhdestä kärkinimestä luovuttava

Arsenal tulee myös puntaroimaan keskikenttäpelaaja Granit Xhakan ja keskushyökkääjä Alexandre Lacazetten tulevaisuutta seurassa. Jälkimmäisen sopimus Emiratesilla umpeutuu ensi vuonna.

[readmore from=Arsenal]

Taloudellisten vaikeuksien vuoksi Arteta tietää, että lontoolaisseuran palkkakuluja on leikattava uusien pelaajien hankkimiseksi. Myyntilistan kärjessä ovatkin hintavimpiin ylijäämäpelaajiin lukeutuvat Özil, Sokratis sekä Schalkeen loppukaudeksi lainattu Kolasinac.

Arsenal on myös tietoinen, että Nelsonin ja Willockin lainaaminen voi olla parempi ratkaisu myymiseen sijaan. Seura on kuitenkin varautunut käyttämään kumpaakin 21-vuotiasta englantilaisnuorukaista mahdollisissa vaihtokaupoissa uusien pelaajien hankkimiseksi.