Burnleyn ja Manchester Unitedin välisen tiistai-illan kamppailun puhutuin tilanne nähtiin 27. minuutilla maalittomassa tasatilanteessa.

Burnleyn Robbie Brady kaatoi läpiajoon karkaamassa olleen Edinson Cavanin, mutta välttyi lopulta kortilta, sillä erotuomari Kevin Friend katsoi Unitedin Luke Shaw’n rikkoneen aiemmassa tilanteessa Johann Berg Gudmundssonia.

Moni oli sosiaalisessa mediassa sitä mieltä, että ensin palloon ja sitten nappulat edellä vastustajaan osunut Shaw olisi voitu ajaa ulos suoralla punaisella kortilla. Toisaalta myös Brady olisi voinut saada toisen päädyn tilanteesta ulosajon rikottuaan maalintekopaikassa ollutta vastustajaa.

Friend nosti aluksi Bradylle keltaisen kortin, mutta käytyään katsomassa tilanteen näytöltä kentän laidalla hän muutti mieltään. Bradyn varoitus kumottiin, ja keltainen kortti annettiinkin Shaw’lle.

[readmore from=Manchester-United]

– VAR:n suosituksesta erotuomari Kevin Friend meni erotuomarin tarkistusalueelle katsomaan Bradyn mahdollista punaista korttia maalintekopaikan estämisrikkeestä ja Luke Shaw*n mahdollista rikettä, joka tapahtui pelin samassa hyökkäysvaiheessa, erotuomaritoiminnasta vastaavan elimen (PGMOL) tiedotteessa todettiin BBC:n mukaan.

– Ollessaan ruudun edessä erotuomarille näytettiin ensin Shaw’n Johann Berg Gudmundssoniin kohdistunut taklaus. Hän päätti sen olleen rike ja osa pelivaihetta, joka johti Bradyn taklaukseen. Peliä jatkettiin Burnleyn vapaapotkulla. Bradyn keltainen kortti mitätöitiin, ja keltainen kortti annettiin Shaw’lle.

Burnleyn manageri Sean Dyche julistautui ottelun jälkeen VAR-videotuomarointijärjestelmän faniksi, mutta hänen mukaansa ratkaisu oli erotuomarille kiperä.

– Hänen piti katsoa molempia (tilanteita). Me haluamme sen sujuvan nopeammin, mutta tuo ei ollut helppo. Se oli rike Luke Shaw’lta. Moderni peli antaa ymmärtää, että tuosta joutuu ongelmiin, Dyche kommentoi.

Ottelu päättyi Unitedin 1–0-vierasvoittoon.