Manchester Unitedin keskikenttäpelaaja Bruno Fernandesille tulee tämän kuun lopussa vuosi täyteen siitä, kun hän siirtyi manchesterilaisseuraan.

26-vuotias Fernandes on ollut ensimmäisenä vuotenaan korvaamaton pelaaja Unitedille, ja hän on noussut lyhyessä ajassa yhdeksi maailman parhaista pelaajista. Portugalilaistähteä voisi hehkuttaa kaikilla mahdollisilla ylistyssanoilla.

Kuluvan kauden aikana Fernandes on ollut Valioliigan tehokkain keskikenttäpelaaja. Hän on ollut myös joukkueensa paras maalintekijä sekä eniten maalisyöttöjä antanut pelaaja. 17 ottelussa maaleja on syntynyt 11 kappaletta, maalisyöttöjä seitsemän.

Nykyisen vireen jatkuessa Fernandes on jopa varteenotettava ehdokas Kultaisen pallon voittajaksi, mutta United-legenda Dwight Yorken mukaan portugalilaisen tulee voittaa seuralleen pokaaleja ennen kuin hänet voidaan nostaa maailman parhaiden rinnalle.

– Siitä lähtien kun hän saapui seuraan, hän on tehnyt joukkueeseen todella massiivisen vaikutuksen. Ole Gunnar Solskjær ansaitsee paljon kiitosta siitä, että hän löysi tällaisen pelaajan joukkueeseen, Yorke kertoi Sky Sportsille.

– Se, mitä hän on tuonut joukkueeseen, on ollut vertaansa vailla. Hän on ollut johdonmukainen ja esiintynyt loistavasti viikosta toiseen. Hän on mobilisoinut joukkueen ja antanut heille energiaa, joka heiltä aiemmin puuttui.

– Hän on epäilemättä yksi pelipaikkansa parhaista pelaajista, ellei jopa paras pelaaja tällä hetkellä, mutta sillä ei ole mitään merkitystä, jos ei voita pokaaleja.

– Pelaajaa arvioidaan aina sen perusteella, mitä tämä on voittanut. He ovat päässeet nyt neljä kertaa välieriin, mutta ei vielä kertaakaan finaaliin.

– Seuraava askel on se, että hänen tulee voittaa pokaaleja Manchester Unitedille. Aika tikittää tulosten suhteen.