Valioliiga-pelaajista voi helposti välittyä sellainen kuva, että he ovat vain nuoria rikkaita miehiä, jotka saavat elantonsa unelma-ammatistaan ja elävät leveästi, mutta pinnan alla monet heistä kärsivät samanlaisista ongelmista kuin tavalliset kaduntallaajatkin.

Arsenalin entinen keskikenttäpelaaja Denílson muisteli FourFourTwon haastattelussa, että hän tunsi riipivää yksinäisyyttä muutettuaan teini-ikäisenä Brasilian São Paulosta Lontooseen.

Denílson, 32, kertoi, että hänellä ei oikein ollut jalkapallon ulkopuolella sosiaalista elämää.

– Harjoitusten jälkeen kotiin meneminen onnistui kyllä, mutta pelien jälkeen… Olin juuri pelannut 60 000 minulle hurraavan kannattajan edessä, sitten kävin stadionilla suihkussa ja menin kotiin, mutta siellä huomasin, että olen yksin.

– Kirjauduin MSN Messengeriin toivoen, että pääsisin puhumaan jollekin, katsomaan olisiko joku nähnyt pelini, mutta kukaan ei ollut linjoilla.

– Sellainen vaikutti minuun, sillä sitä ajatteli itsekseen, että ”Ottelu on ohi, haluan puhua jollekin, mutta täällä ei ole ketään”. Ihmiset näkevät meidät vain ammattilaisina, mutta he unohtavat, että mekin olemme ihmisiä.

– Joinain päivinä oloni oli parempi ja halusin mennä iltapäiväkävelylle. Mutta sitten näin [Englannin] sään. Se oli masentavaa ja minä luovutin. Ajattelin, että ”Hyvä luoja, tätäkö elämäni on”.

Arsenalista lähdettyään Denílson palasi São Pauloon. Kuva: Getty Images

Denílsonin kanssa samaan aikaan Arsenalissa pelasi myös toinen brasilialainen, häntä 12 vuotta vanhempi Gilberto Silva. Denílsonin mukaan Silva oli hänelle iso roolimalli, mutta hän ei halunnut vaivata maanmiestään omilla ongelmillaan.

– Minulla oli isoja vaikeuksia sen kanssa, mutta en ikinä maininnut siitä kenellekään. Pidin sen sisälläni. En ikinä kertonut siitä esimerkiksi Gilberto Silvalle. Hän kutsui minut usein taloonsa, mutta en ikinä tuntenut oloani riittävän mukavaksi siihen. Ajattelin, että hänellä on oma elämänsä, vaimonsa ja lapsensa. ”En halua vaivata häntä jatkuvasti”.

– Yhtenä jouluna hän kutsui minut sinne, enkä mennyt. Pysyttelin kotona yksin, koska en halunnut vaivata häntä.

Denílson oli Arsenalissa kirjoilla seitsemän vuotta, mutta vietti niistä kaksi viimeisintä lainalla kasvattajaseurassaan São Paulossa. Kaikkiaan hän pelasi Tykkimiesten riveissä 153 ottelua. Nykyään Denílson pelaa maltalaisen Sliema Wanderersin paidassa.