José Mourinho ei myöntänyt olevansa vastuussa Manchester Unitedin saamien rangaistuspotkujen määrästä, vaikka Marcus Rashford kertoikin kehittyneen pilkkujen voittamisessa portugalilaisluotsin alaisuudessa.

– Kun José oli manageri, muistan ainakin viisi tai kuusi tilannetta, missä minun olisi pitänyt saada rangaistuspotku, Rashford kertoi Football Writers’ Associationille.

– Yhtenä päivänä José sanoi minulle: ”Jos et tajua, miten teet sen [kaatumisen], et tule saamaan sitä [rangaistuspotkua]”. Sen jälkeen aloimme saada muutamia rangaistuspotkuja.

Mourinholta kysyttiin tarkennusta Rashfordin kommenteihin perjantain lehdistötilaisuudessa, mutta Tottenham-manageri ei halunnut ottaa pilkkupolemiikkiin kantaa sunnuntain odotetun huippuottelun alla.

LUE MYÖS: Jürgen Klopp kävi kuumana tuomareille – latasi kovan vertauksen Manchester Unitedin rangaistuspotkuista: ”Miten näin voi käydä?”

Manchester United matkustaa silloin Liverpoolin vieraaksi, ja lehdistötilaisuuksissa on puhuttu kärkiseurojen rangaistuspotkuista jo useamman viikon ajan. Mourinhon mielestä tilastot ovat oikea tapa lähestyä aihetta, jos siitä jotain on kirjoitettava.

– Kuulkaas nyt. Liverpool vastaan Manchester United on iso ottelu, joka ei tarvitse minua tekemään siitä isompaa, Mourinho tiuskaisi.

– Minua ei tarvita tekemään otsikoita ennen näin isoa kohtaamista, jonka tiedän tarkoittavan äärimmäisen paljon kummallekin seuralle ja niiden kannattajille. Joten säästän kommenttini myöhemmälle.

LUE MYÖS: Ole Gunnar Solskjær: Jürgen Klopp yrittää vaikuttaa tuomareihin ennen Man Unitedin kohtaamista – ”Toimi viime vuonna”

– Jos teistä tuntuu siltä, että teidän on pakko kirjoittaa jotain [minun vaikutuksestani Manchester Unitedin rangaistuspotkujen määrään], tehkää se yksinkertaisella tavalla: tilastoilla.

[readmore from=Manchester-United]

– Menkää Optan sivuille ja tarkastelkaa noin 10-vuotista historiaani Valioliigan managerina. Verratkaa numeroita ja tehkää johtopäätöksenne, Mourinho ohjeisti.

Optan tilastot osoittavat, että United voitti seitsemän rangaistuspotkua Mourinhon alaisuudessa kaudella 2016-17. Seuraavan kauden aikana se sai yhteensä kuusi pilkkua ja kaudella 2018-19 toiset kuusi ennen hänen potkujaan.

Ole Gunnar Solskjærin hypättyä Mourinhon tilalle, nousi rangaistuspotkujen määrä loppukauden aikana yhdeksään. Kaudella 2019-20 joukkue sai peräti 22 rangaistuspotkua, joista 14 tuli Valioliigassa. Tällä kaudella se on saanut kuusi rankkaria 17 sarjapelissä.