Englannin Kakkosliigassa nähtiin tiistai-iltana harvinainen temppu, kun Newport Countyn veräjänvartija Tom King laukoi pallon maalipotkusta vastustajan maaliin.

25-vuotias King tuskin tiesi, mitä tuleman pitää, kun hän asettui antamaan maalipotkua ottelun 12. peliminuutilla.

Walesilaisvahti potkaisi pallon tuttuun tapaan kohti vastustajan hyökkäyspäätyä. Poikkeuksellista oli kuitenkin se, miten pallo lähti Kingin jalasta kuin tykin suusta.

Pallo leijaili vastustajajoukkue Cheltenhamin rangaistusalueen rajalle asti, otti pompun ja lensi maalivahtikollega Josh Griffithsin ylitse aina maaliverkon perukoille asti. Voit katsoa videon maalista jutun lopusta.

Vaikka King teki harvinaisen tempun, jossa tuskin onnistuu uransa aikana enää toistamiseen, ei hän osumaansa kehdannut tuulettaa.

– Joukkuekaverit ihmettelivät, miksi en juhlinut, mutta se kuuluu maalivahtien liittouman henkeen, King kommentoi ottelun jälkeen lehdistölle.

– Pyysin häneltä (Griffiths) pelin jälkeen vain anteeksi. Jos tilanne olisi mennyt toisinpäin, haluaisin ajatella, että hän olisi pahoitellut sitä minulle.

Newportin ja Cheltenhamin välinen Kakkosliigan ottelu päättyi lopulta 1-1-tasapeliin.

Sky Sports Football

@SkyFootball
😦😦😦

Newport County goalkeeper Tom King scored directly from his own enormous goal kick this evening to help his side draw with Cheltenham Town!

Jos yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen tästä.