West Bromwich ja West Ham selviävät todennäköisesti ilman vakavia rangaistuksia Robert Snodgrassin siirron tutkinnasta, kertoo Sky Sports.

Skottilaituri Snodgrass, 33, siirtyi toissa viikolla West Hamista West Bromwichiin pysyvästi ja solmi uuden seuransa kanssa 18 kuukauden sopimuksen. Hän debytoi Baggiesin riveissä heti joukkueen seuraavassa sarjaottelussa, muttei ollut kokoonpanossa lainkaan, kun West Brom kohtasi hänen entisen työantajansa West Hamin.

Ottelun alla West Bromin manageri Sam Allardyce antoi ymmärtää, että Snodgrassin puuttuminen kokoonpanosta sovittiin seurojen välillä siirron yhteydessä, mistä johtuen Valioliiga rupesi tutkimaan siirtoa.

Lainasopimuksiin saatetaan usein kirjata, että toiseen seuraan lainattu pelaaja ei saa pelata lainasopimuksensa aikana emoseuraansa vastaan, mutta pysyvissä siirroissa moiset ehdot on kielletty kilpailun rehellisyyden säilyttämiseksi. Valioliigan sääntöjen mukaan yhdelläkään seuralla ei saa olla valtaa pelaajaan, jolla ei ole sopimusta kyseisen seuran kanssa.

Sky Sportsin mukaan West Bromwich ja West Ham viitannevat puolustuksekseen siihen, kuinka poikkeuksellisen kalenterin mukaan kuluvaa kautta pelataan. Yleensä seurat ovat kohdanneet toisensa jo kerran ennen tammikuun siirtoikkunaa.

Snodgrassin tapauksessa näin ei kuitenkaan ole, koska koronaviruspandemian takia nykyinen kausi alkoi normaalia myöhemmin. West Ham ja West Bromwich kohtasivat viime tiistaina vasta ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Joukkueiden seuraava keskinäinen sarjaottelu pelataan toukokuussa.

Seurat sopivat Snodgrassin puuttumisesta yksityisesti välttääkseen sen, että hän pelaisi West Hamia vastaan kahdesti. Jos ehto olisi kirjattu viralliseen sopimukseen, Valioliiga ei olisi hyväksynyt skottipelaajan siirtoa.

Englannin jalkapalloliitto FA on antanut Valioliigan ottaa johdon tapauksen tutkinnasta. Sarjan sääntöjen rikkominen saattaa joissain tapauksissa johtaa vakaviin rangaistuksiin, mutta Sky Sportsin tietojen mukaan West Bromwich ja West Ham selvinnevät Snodgrassin siirtosotkusta kirjallisella varoituksella tai pienillä sakoilla.