Arsenal ei ole tammikuussa vielä hankkinut uusia pelaajia, mutta lähtöjä on nähty. Seurasta ovat poistuneet Schalkeen palannut Sead Kolasinac, Fenerbahce-siirtonsa valmistumista odottava Mesut Özil, ja keskiviikkona sopimuksensa purkamisesta kertonut Sokratis Papastathopoulos.

Mikel Arteta kommentoi siirtoikkunan etenemistä, sekä muutamaa lähtijää torstain pressitilaisuudessaan.

– Olemme nyt siirtyneet siihen tilanteeseen, jossa pyrimme tuomaan joukkueeseen uusia pelaajia. Ensimmäinen vaihe (jossa pelaajia siirrettiin ulospäin) on nyt jotakuinkin valmis, ja siirrymme toiseen vaiheeseen. Markkinoiden konteksti tekee hankinnoista toki hyvin vaikeita, mutta tutkimme erilaisia vaihtoehtoja.

Viime päivinä esiin nousseeseen mahdollisuuteen lainata keskikenttäpelaaja Martin Ödegaard Real Madridista manageri viittasi tutulla fraasilla.

– Pahoittelen, mutta en voi kommentoida muiden seurojen pelaajia koskevia asioita.

Özil on Instanbulissa, mutta virallisesti edelleen Arsenalin pelaaja.

– Karanteenitilanteesta johtuen siirron viimeinen askel on kaikkein pisin. Rajoitukset Turkissa ovat hyvin tiukkoja, ja ennen minkäänlaisia ilmoituksia (siirrosta) asioita on vielä tehtävä. Nähdäkseni kaikki etenee kuitenkin hyvin, ja ilmoitamme kyllä kun ilmoitettavaa on.

Transfermarktin mukaan Özilin karanteenin olisi määrä päättyä 23. tammikuuta.

Viimeisin lähtijä on saanut Arsenalin taholta pelkkiä kehuja asenteestaan.

– Haluan kiittää Sokratisia suuresta ammattimaisuudesta ja sanoa, että työtoverina hän on mitä parhain persoona. Meillä oli jo kauteen lähdettäessä ylitarjontaa keskuspuolustajista, ja jotain oli ehdottomasti tehtävä. Hän otti päätöksen erittäin, erittäin hyvin, ja haluan sydämeni pohjasta toivottaa hänelle perheineen kaikkea hyvää jatkossa.

Artetalta kysyttiin, onko hyökkäävä keskikenttäpelaaja hänen prioriteettihankintansa.

– Siirtoikkunassa tähän mennessä tapahtuneen johdosta etsimme pelaajia useammalle eri paikalle. Osa lähtijöistä on kaventanut mahdollisuuksiamme.

Ensimmäisenä poistunut Kolasinac oli kakkosvaihtoehto Kieran Tierneyn paikalle vasemmaksi puolustajaksi.

– Kolan lähdön jälkeen olemme hieman heikoilla vasenjalkaisten laitapakkien suhteen. Voimme kuitenkin peluuttaa tontilla Ainsley Maitland-Nilesia, Bukayo Sakaa tai Cedriciä. Täysin luonnollista vaihtoehtoa meillä ei tontille kuitenkaan ole.