Pep Guardiola on ehdottanut Englannin ammattilaissarjoissa pelaavien joukkueiden vähentämistä, sillä se voisi ”suojella” niitä potentiaalisen Euroopan Superliigan tuomalta uhalta.

Suunnitteluvaiheessa oleva Euroopan Superliiga on herättänyt vahvaa vastustusta etenkin FIFA:n ja UEFA:n sisällä, sillä se asettaisi Mestarien liigan aseman isoon vaaraan. Guardiolan luotsaama Manchester City on yksi useista huippuseuroista, joka voisi hyötyä turnauksesta etenkin taloudellisesti.

Guardiolan mielestä mitään uutta huipputurnausta ei kuitenkaan pitäisi perustaa, jos se olisi haitaksi Euroopan maiden omille, kansallisille sarjoille. Espanjalaisluotsin mukaan joukkueiden määrääkin pitäisi jo pienentää, sillä se vähentäisi pelaajien kuormitusta ja parantaisi pelin laatua.

LUE MYÖS: Jalkapallon superliiga – dystopiaa vai looginen edistysaskel? Massiviiset suunnitelmat julkaistiin

– Emme voi menettää paikallisten sarjojen merkitystä – eli sitä, mitä tarkoittaa pelata FA Cupia, mitä tarkoittaa pelata Valioliigaa, Guardiola vastasi lehdistölle kysyttäessä Euroopan Superliigan mahdollisesta käynnistämisestä.

– Minun mielestäni meidän pitäisi tehdä jokaisesta Euroopan jalkapallosarjasta entistä vahvempi. Se tarkoittaa pienempää joukkuemäärää.

[readmore from=Superliiga]

– Saisimme parempilaatuista jalkapalloa Mestaruussarjassa, Ykkösliigassa, Kakkosliigassa ja Valioliigassa, kun jokaisessa niissä olisi vähemmän joukkueita. Meidän pitäisi korvata määrä laadulla.

– Meidän on tehtävä super-Valioliiga, ja sen tekemiseksi joukkueita on vähennettävä. Mutta emme voi tappaa alasarjoja tai Valioliigaa itsessään. Minun näkökulmastani, se on hyvin tärkeää. Kyse ei ole muista hyödyistä. Kyse on siitä, miten sentimentaalisesti tärkeä asia oma sarja jokaiselle maalle on.