Arsenalin lainapestien ympärillä on kohistu loppuviikosta ahkerasti, painopisteen ollessa Martin Ødegaardin nimessä. Norjalaisen saapuminen Pohjois-Lontooseen on yhä korteissa, mutta häntä ennen tulopuolella on maalivahti Mat Ryan.

Australian A-maajoukkueen veräjää urallaan yli 50 kertaa vartioinut konkari siirtyy Gunnersiin lainalle Brightonista kesäkuun loppuun ulottuvalla sopimuksella.

Arsenal

@Arsenal
👋 Welcome to The Arsenal, @MatyRyan!

The @Socceroos keeper joins us on loan from @OfficialBHAFC until the end of the season 🤝

Seuraan kesällä hankittu Runar Alex Runarsson matkannee puolestaan omalle lainalleen; hänen esityksensä cup-otteluissa eivät ole herättäneet suurempaa luottamusta.

28-vuotiaalle Ryanille ainakaan kokemuksen puute ei ole hidaste; otteluita Valioliigassa on tilillä yli 120, minkä lisäksi torjuntatehtävät ovat tulleet tutuiksi muiden muassa La Ligassa, sekä Belgian Jupiler-liigassa.

– Tunnemme Matin varsin hyvin hänen viime vuosien Brighton-esiintymistensä ansiosta. Hän tuo joukkueeseemme lisää laatua, ja auttaa meitä varmasti niin kentällä kuin sen ulkopuolella, manageri Mikel Arteta sanoo.

Aussiveskarin Twitter-tilille ilmestyi tutun oloinen tunnustus lapsuuden suosikkiseurasta.

Maty Ryan

@MatyRyan
Signing for the club you grew up supporting as a kid ✔️ @Arsenal

Buzzing to be beginning this new chapter and will give everything I’ve got to contribute to the first club I ever loved.