Kello 17 Suomen aikaa potkaistiin käyntiin kaikkiaan kuusi FA Cupin ottelua. Seuraavalle kierrokselle kilpailussa jatkavat näistä peleistä West Ham, Swansea, Sheffield United, Bristol City, Brighton ja Barnsley, aiemmin päivällä Arsenalin tieltään raivanneen Southamptonin seurana.

West Ham – Doncaster

Ironsin peli kolmannen sarjatason Doncaster Roversia vastaan rullasi alusta alkaen. Lontoolaiset olivat jo ennen kahden minuutin täyttymistä johdossa, Pablo Fornalsin osumalla. Syöttöpeli tämän jälkeenkin oli näyttävää, mikä sai englantilaisselostajan ihmettelemään onko tämä West Ham vai Barcelona?

OptaJoe

@OptaJoe
2 - Pablo Fornals’ strike against Doncaster (1:30) was West Ham’s earliest goal in any competition since Diafra Sakho’s strike against Manchester United in the Premier League back in November 2016 (also 1:30). Blocks.

Aivan menneiden aikojen katalaanien tyyliin eivät lontoolaisisännät peliä jatkossa pyörittäneet, vaan päästivät myös vieraansa ajoin hyökkäysiin. David Moyesin pelaajien toimitus kentällä oli joka tapauksessa varsin kivuttoman oloista.

Andri Jarmolenko pelasi keskellä hyökkäystä, ja oli liikkellä kevyellä jalalla. Hän oli mukana jo ensimmäisen maalin alustuksessa, ja sai nimensä maalitilastoihin 32. minuutilla, Said Benrahman syötöstä.

Toisen jakson alun tähti oli vieraiden maalivahti Ellery Balcombe. 21-vuotias venyi pallon tielle niin ala- kuin yläkulmiin. Hänen harmikseen Doncaster-puolustus onnistui sohimaan pallon omiin West Hamin kulmapotkusta, 54. minuutilla.

Vieraat olivat äärimmäisen lähellä kavennusta tunnin kohdalla, kun Matt Smith pamautti pallon ylärimaan.

4-0 syntyi, kun Ryan Fredericks nousi oikealta, ja ampui pallon Balcomben käsiin. Reboundin pääsi iskemään tyhjiin kahdeksaa minuuttia aiemmin kentälle tullut Oladapo Afolayan. Kyseessä oli 23-vuotiaan avausosuma seuransa edustusjoukkueessa.

Moyes antoi viimeisen kymmenminuuttisen verran pelaikaa myös 22-vuotiaalle maalivahti Nathan Trottille, joka otti Lukasz Fabianskin paikan. Samalla kentälle juoksi vasta 17-vuotias puolustaja Jamal Baptiste.

Swansea-Nottingham

Swansean johtomaali Nottingham Forestin verkkoon syntyi seitsemännellä minuutilla, ja niin kutsuttu historian havina oli osumassa läsnä; Liam Cullenin maaliin syöttäjäksi merkittiin 36-vuotias laituri Wayne Routledge. Konkari joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi ottelun 20. minuutilla.

Ottelun seuraava tilastomerkintä oli kymmennellä peliminuutilla noussut keltainen kortti. Varoituksen saajana Arsenal-taustastaan ja peleistään Suomi-paidassa muistettava Carl Jenkinson.

Swans siirtyi 2-0 -johtoon 29. minuutilla, Matt Grimesin kaukolaukauksella.

Nottingham tuli peliin vielä mukaan, kun Anthony Knockaert osui 56. minuutilla. Grimes pääsi kuitenkin neljää minuuttia myöhemmin viemään isännät pilkulta 3-1 -johtoon.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Anthony Knockaert has scored three goals in his last five FA Cup appearances, with each strike coming for a different club (Brighton, Fulham, Nottingham Forest). Selection.

Seitsemää minuuttia Grimesin illan toista osumaa myöhemmin myös avausmaalintekijä Cullen tuplasi saldonsa, tilanne 4-1.

Walesilaiset veivät mestaruussarjan jäsentenvälisissä Forestia jopa 5-1, kun Oliver Cooper osui viittä minuuttia ennen täyttä aikaa.

Brighton-Blackpool

Graham Potterin miehistö tahkoi lähelle puoli tuntia, ennen maalia Blackpoolin verkkoon. Ykkösliigalaisten nolla särkyi lopulta keskikenttäpelaaja Yves Bissouman toimesta. Malilaisen maali sai ainakin seuran sometoimituksen haltioihinsa.

Brighton & Hove Albion

@OfficialBHAFC
🚀 Put it down as another blockbuster from Biss!

What a goal! He takes aim from range and it flies into the top corner where the spiders live!

#BHAFC 🔵 | 1-0

Tauolle mentiin Bissouman pommista huolimatta tasatilanteessa; Gary Madine muutti lukemiksi 1-1 ajassa 45+2.

OptaJoe

@OptaJoe
4 - Gary Madine's equaliser against Brighton was his fourth goal in the FA Cup this season, making him the top scorer in the competition so far this campaign. Leveller.

Seagulls palasi johtoasemaan, juuri ennen tunnin täyttymistä, kolumbialaisen Steven Alzaten osumalla. Nämä lukemat kantoivat loppuun saakka.

Kahden Mestaruussarjan ”suomalaisjoukkueen” kohtaamisessa Barnsley pudotti Norwichin 1-0 -voitollaan. Sen paremmin Teemu Pukki kuin Aapo Halme eivät olleet joukkueittensa kokoonpanoissa.

FA Cupin lauantaina klo 17 alkaneiden otteluiden tulokset:

Barnsley-Norwich 1-0
Brighton-Blackpool 2-1
Millwall – Bristol City 0-3
Sheffield United – Plymouth 2-1
Swansea-Nottinhgam 5-1
West Ham – Doncaster 4-0