Huuhkajien 21-vuotias kärkimies Marcus Forss nousi joukkueensa Brentfordin avausmiehistöön ykköskärki Ivan Toneyn pelikiellon vuoksi, kun Mehiläiset kohtasi FA Cupin 4. kierroksen ottelussa Leicesterin. Forss pelasi kelpo ottelun, mutta peli jäi hänen ja Brentfordin kauden viimeiseksi cup-taistoksi.

Hyisen talvisissa olosuhteissa pelatussa ottelussa juhli ensimmäisenä kotijoukkue Brentford. Pallo päätyi kulmapotkussa hieman onnekkaastikin maalin edustalle tanskalaistoppari Mads Bech Sørensenille, joka tuikkasi Danny Wardin selän taakse uransa ensimmäisen maalin Brentfordin virallisissa otteluissa.

22. minuutilla Leicester sai toistaiseksi parhaan paikkansa tasoitukseen, mutta James Maddisonin antama komea vapaapotku meni kuitenkin vajaan metrin etutolpan ohi.

Brentfordin kulmapotkut tuottivat Leicesterille suuria vaikeuksia, sillä johto oli lähellä tuplaantua 34. minuutilla. Tarique Fosu oli unohtunut pelaajaruuhkan taakse vapaaksi, ja ghanalainen laukoi suoraan ilmasta kohti maalia. Ward kuitenkin torjui yrityksen hyvin kulmapotkuksi.

Hyvän avausjakson pelannut Brentford oli lähellä maalia vielä 44. minuutilla, kun kahdessa edellisessä ottelussaankin maalannut Saman Ghoddos laukoi rangaistusalueen rajalta kauniin ja tulisen vaparin. Danny Ward onnistui kuitenkin vaivoin tippaamaan riman alta pallon turvaan. Koppiin mentiin joka tapauksessa Brentfordin 1-0-johdossa.

Toinen puoliaika ei ehtinyt vanheta kuin reilun minuutin ennen kuin Leicester nousi tasoihin. Ayoze Peréz riisti pallon keskikentällä, huippuvireinen James Maddison haastoi puolustajat, teki taikojaan ja murtautui näyttävästi rangaistusalueelle ja vapautti lopulta Cengiz Ünderin maalintekoon: 1-1.

Leicester alkoi painaa maalin jälkeen toden teolla päälle. Ayoze Peréz sai parissa minuutissa kaksikin kelpo paikkaa, muttei onnistunut viimeistelemään. 51. minuutilla Tarique Fosu kuitenkin rikkoi Youri Tielemansia rankkarin arvoisesti, eikä belgialainen epäröinyt, vaan sijoitti pallon alanurkkaan. Leicester oli kääntänyt tappioaseman johdoksi vain muutamassa minuutissa.

57. minuutilla Marcus Forss nousi pitkän rajaheiton jälkeen pelissä ensimmäisen kerran kunnolla esiin. Forss oli jo laukomassa irtopalloa verkkoon, kunnes Ricardo Pereira ehti viime hetkellä blokkaamaan vedon.

Jos oli Brentford avausjaksolla hivenen niskan päällä, oli toinen puoliaika selvästi Leicesterin. Maddison, Ünder ja Ashley Barnes kiusasivat jatkuvasti kotijoukkueen puolustusta, ja Maddisonin 71. minuutilla tekemä 3-1-johtomaali pani pelin käytännössä pakettiin. Brentford-vahti Luke Daniels ei pystynyt liimaamaan Barnesin kutia, ja Maddison siirsi pallon helposti verkkoon, jatkaen maaliputkeaan jo neljän pelin pituiseksi.

Täydet minuutit ottelussa pelannut Forss piti ottelun päätösvartilla Leicesterin puolustuspään pelaajia varpaillaan, mutta maaliin pallo ei mennyt enää kertaakaan. Suomalainen laukoi terävän matalan kudin 88. minuutilla, ja vaikka Ward sylki pallon eteensä, ei Aaron Pressley onnistunut siirtämään palloa maaliin. Niinpä Leicester paineli jatkoon maalein 3-1.

Leicester kohtaa neljännesvälierissä kotikentällään Brightonin.

Samaan aikaan pelatussa toisessa cup-ottelussa Burnley kaatoi vieraissa Fulhamin 3-0. Jay Rodríguez viimeisteli kaksi maalia ja Kevin Long yhden.