Aston Villa on hankkinut keskikenttäpelaaja Morgan Sansonin ranskalaisseura Marseillesta, kertoo seura virallisilla kotisivuillaan.

Sanson on manageri Dean Smithin ensimmäinen hankinta tänä talvena. 26-vuotiaan ranskalaisen sopimus birminghamilaisseuran kanssa ulottuu kesään 2025 ja Villa maksoi hänestä mediatietojen mukaan tasan 14 miljoonaa puntaa (noin 15,8 miljoonaa euroa).

Siirtokorvaus voi kuitenkin paisua suorituspohjaisten bonusten täyttyessä 15,5 miljoonaan puntaan (noin 17,4 miljoonaa euroa), kertoo Sky Sports.

Sanson on pelannut tällä kaudella 12 ottelua Ligue 1:ssä. Hän on tehnyt niissä kaksi maalia ja antanut kolme maalisyöttöä. Sanson pelasi Le Mansin ja Montpellierin riveissä ennen kuin hän siirtyi Marseilleen tammikuussa 2017.

– Morgan on suoriutunut johdonmukaisesti Ranskan korkeimmalla tasolla jo useiden kausien ajan, sekä Mestarien liigassa aiemmin tällä kaudella, Smith kertoi Villan verkkosivuilla.

– Hänellä on tarpeeksi laadukkuutta ja kokemusta pelata missä tahansa keskikentällä. Hän lisää kilpailua avauskokoonpanon paikoista ja tuo meille enemmän syvyyttä, joka on elintärkeää Valioliigassa menestymisen kannalta.