Liverpoolin egyptiläismaalitykki Mohamed Salah oli elementissään, kun valioliigamestaruutta puolustava joukkue haki Lontoosta 3-1-vierasvoiton. Valioliigan maalipörssiä johtava Salah teki ottelun molemmat maalit ja auttoi Redsiä panemaan pisteen West Hamin peräti kuuden ottelun voittoputkelle.

21 - Mo Salah is the first player to score 20+ goals in all competitions in four consecutive seasons for Liverpool since Ian Rush did so six times running from 1981-82 to 1986-87. King.

Avausjaksolla maalipaikat olivat kortilla. Liverpool piti palloa, mutta West Ham pani hyvin kampoihin ja osoitti, ettei se ole suotta sarjataulukossa viiden parhaan joukossa. Molemmille maalivahdeille kirjattiin ensimmäisellä puoliajalla vain yksi torjunta, mutta West Hamin parhaan maalipaikan siivosi ennen Alissonin väliintuloa maaliviivan tuntumasta Andrew Robertson.

Kun pelattiin toisen jakson 11. minuuttia, nähtiin koko pelin potentiaalisin maalintekotilaisuus. Siitä vastasi kotijoukkue West Ham. Pallon sai riiston ja nopean vastahyökkäyksen jälkeen Michail Antonio, joka laukoi hyvästä sektorista reilusta kymmenestä metristä, mutta metrin verran ohi maalin.

Kun yksi ei tee, niin toinen saa vuoron. Liverpool vaihtoi heti Antonion tilanteen jälkeen kentälle Curtis Jonesin James Milnerin tilalle. 20-vuotias Jones ei ehtinyt olla kentällä kuin joitain sekunteja, ennen kuin hän rakensi Liverpoolin avausmaalin. Pallo päätyi Jonesin kautta Mohamed Salah’lle, joka laukoi pienen harhautuksen jälkeen Aaron Cresswellin vierestä kierteisen kudin takanurkkaan. Hyvin salahmainen maali.

West Ham aiheutti Liverpoolille hankaluuksia erityisesti erikoistilanteissa. 68. minuutilla sellaisesta käynnistyi kuitenkin vieraiden toiseen maaliin johtanut hyökkäys. Liverpool purki pallon hyvin oikealle laidalle ja Trent Alexander-Arnold lähetti pitkän puolenvaihdon toista laitaa kiitäneelle Xherdan Shaqirille tyhjään tilaan. Shaqiri luki tilanteen hyvin ja lähetti keskittyneesti yhdellä kosketuksella pallon boksiin Salah’lle.

Loppu oli taidetta. Oppikirjamainen haltuunotto oikealla jalalla ja kylmäpäinen kopautus vasemmalla, ja pallo toistamiseen ohi Hammers-vahti Lukasz Fabianskin. Kaunis joukkueen maali Liverpoolilta. Osuma oli Salah’lle jo sarjakauden viidestoista. West Hamia vastaan egyptiläinen on nyt osunut Valioliigassa yhteensä yhdeksän kertaa – enemmän kuin mitään toista seuraa vastaan.

Mohamed Salah has now scored more Premier League goals against West Ham (9) than any other side in his career. 🙌

Mohamed Salah has scored eight Premier League goals against three different sides:

✓ vs. Bournemouth
✓ vs. Watford
✓ vs. West Ham 🆕

Bubble-burster.

Ihailtavaa katseltavaa oli myös 84. minuutilla syntynyt Liverpoolin kolmas osuma. Syöttöruletti liikutti palloa poikki West Hamin shakkilaudan, ja uusia rakoja löytyi koko ajan. Puolustuksen puhkaisi lopullisesti vaihdosta sisään tullut Alex Oxlade-Chamberlain kantapääsyötöllään. Passi löysi Roberto Firminon, joka jatkoi keskelle 200. valioliigaotteluaan pelanneella Georgionio Wijnaldumin. ”Gini” nautti täysin palkein ja hymyili leveästi viimeisteltyään.

Tästä maalista ei kulunut kuin pari minuuttia, kunnes Liverpoolin nolla särkyi – tietenkin kulmapotkusta. Craig Dawson oli unohtunut vapaaksi ja hän potkaisi keskityksen varmasti verkkoon.

Enempää osumia ei kuitenkaan nähty, vaan Liverpool tuuletti tälle kaudelle hyvin harvinaista toista perättäistä voittoaan maalein 3-1.