Chelsea jatkoi maanantaina erinomaisia otteitaan uuden valmentajansa Thomas Tuchelin alaisuudessa, kun Newcastle kaatui Lontoossa maalein 2-0 (lue raportti ottelusta). Voitto oli Chelsealle jo viides perättäinen kaikissa kilpailuissa. Tuchelin kuuden ottelun saldo on viisi voittoa ja yksi tasapeli maalierolla 8-1, joten etenkin puolustus on pitänyt erinomaisesti.

Saksalaisvalmentajalla on kaikki syyt olla tyytyväinen hyvään tulostason ja paikkaan Valioliigan neljän parhaan joukossa – ensi kertaa sitten joulukuun. Silti harmiakin iltaan mahtui, sillä Chelsean hyökkäyksessä aloittanut Tammy Abraham joutui jättämään kentän jo 20 peliminuutin jälkeen nilkkavamman seurauksena. Abrahamin korvasi Olivier Giroud, joka viimeisteli kymmenen minuuttia myöhemmin ottelun voittomaalin.

Abrahamin loukkaantuminen syntyi Harakoiden topparin Jamaal Lascellesin taklauksen seurauksena. Newcastlen kapteeni ei saanut tilanteesta varoitusta, mutta Tuchel piti saksitaklausta ”holtittomana”.

– Meillä ei ole vielä lisätietoa Tammyn vammasta, mutta hänet oli pakko ottaa pois kovan taklauksen jälkeen. Olemme siis huolissamme, Tuchel kertoi pelin jälkeen Sky Sportsin mukaan.

– Kakkosvalmentajani yritti puoliajalla näyttää taklauksen iPadiltaan tuomarille (Peter Bankes), mutta hän kertoi, ettei hänellä ollut lupaa keskustella kanssamme. Emme tienneet, ettei hän saanut katsoa klippiä.

– Meistä tuntuu, että se oli holtiton taklaus. Lascelles pelasi kyllä palloa, mutta minusta siihen sisältyi liian iso riski vastustajan loukkaantumisesta. Sen vuoksi tilanteessa oli minun mielestäni rike.

– Se oli holtitonta, mutta meidän tapaistamme ei ole kritisoida. Halusimme vain keskustella tuomarien kanssa, Tuchel lisäsi.

[readmore from=Chelsea]

Nyt Tuchel antaa pelaajilleen kaksi päivää vapaata, jotta joukkue saa levätä ennen seuraavaa ottelua, lauantain vieraspeliä Southamptonissa.

– Tiesimme, että jos voittaisimme tänään, nousisimme neljän parhaan joukkoon. Voin silti kertoa kaikille, että matka on vielä pitkä. Monet joukkueet ovat hyvin, hyvin lähellä, ja pisteitä on vielä paljon jaossa.

– Nyt on tärkeää pitää kaksi päivää vapaata ja toipua henkisesti ja fyysisesti seuraavaa haastetta, Southamptonia varten.