Liverpoolin puolustajalegenda Jamie Carragher on nimennyt seuran viisi merkittävintä pelaajahankintaa Valioliigan aikakaudelta.

Se, että listalta löytyy Virgil van Dijkin, Mohamed Salahin ja Luis Suárezin nimet tuskin yllättää ketään. Andy Robertson sen sijaan oli jokseenkin yllättävä valinta, vaikka skottipuolustaja älyttömän hyvä onkin ollut.

Mutta entäs sitten se viides nimi? No sehän oli tietysti Liverpoolin ja Suomen A-maajoukkueen ex-kapteeni Sami Hyypiä!

Hyypiä siirtyi vuonna 1999 Liverpooliin 2,6 miljoonan euron siirtokorvauksella hollantilaisseura Willem II:sta. Suomalaistoppari edusti Liverpoolia kymmenen vuoden ajan. Hän voitti seurassa cup-triplan (2000-01) sekä Mestarien liigan (2004-05).

Jamie Carragher

@Carra23
Oh Sami Sami!

Mikäli yllä oleva upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Hintalappu, se, ettei hän koskaan loukkaantunut, kymmenen vuotta seurassa ja palkinnot, joiden voittamisessa hän oli tärkeässä roolissa, Carragher perusteli ex-joukkuekaverinsa valintaa.

Kun Carragherin piti nimetä näistä viidestä hankinnasta se paras, hän nosti ykköseksi Hyypiän.

Carra perusteli valintaansa sillä, että Hyypiästä ei ollut kukaan kuullutkaan saatika nähnyt hänen pelaavan ennen Liverpooliin siirtymistä. Suomalaistopparista tuli silti pelaaja, joka teki valtavan vaikutuksen Liverpoolin joukkueeseen.

Pelaajauransa vuonna 2011 lopettanut Hyypiä pelasi Liverpoolissa yhteensä 464 ottelua. Maalinteossa hän onnistui 35 kertaa.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen tästä.