Englannin Mestaruussarjassa pelaava Brentford vahvisti viime viikolla, ettei sen pelaajat aio enää polvistua ennen otteluiden alkua.

Joukkueen tähtihyökkääjä Ivan Toneyn mukaan rasisminvastainen ele antaa päättäjille tilaisuuden sivuuttaa aidon ongelman, sillä asiat eivät ole muuttuneet lainkaan käytännön astuttua voimaan.

Brentfordin mukaan polvistumisella ei ole enää toivottua vaikutusta, minkä takia seura ja sen pelaajat ovat päättäneet keskittää rasisminvastaisen työnsä kulissien taakse.

– Olemme keskustelleet pitkään siitä, miksemme enää polvistu. Jokainen jakoi mielipiteensä ja oli samaa mieltä siitä, ettei mikään ole muuttunut sen jälkeen, kun aloitimme polvistumisen, Toney kertoi Sky Sportsille.

– Tavallaan meitä käytetään vain nukkeina. Minun silmissäni polvistumme, jotta ihmiset huipulla voivat levätä, mikä on melko typerää ja melko järjetöntä. Mikään ei muutu.

– Rangaistusten on oltava kovempia. Ihmisiä on yritettävä opettaa, mutta kysymys on, haluavatko he oppia? Se on aihe erikseen. Voit ohjata hevosen veden äärelle, mutta et voi pakottaa sitä juomaan. Toivottavasti asiat muuttuvat.

[readmore from=Rasismi]

– Seura tekee kovasti töitä kulissien takana saadakseen aikaan vaikutuksen. Minusta se on suuri asia, sillä joukkueemme monimuotoisuus on massiivinen. Ihmiset ovat peräisin aivan erilaisista taustoista, mutta tavoitteemme on täysin sama. Se on avain, rehellisesti.

Brentford kohtaa lauantaina Coventryn. Suomalaishyökkääjä Marcus Forssin edustama joukkue on Mestaruussarjassa toisena, neljä pistettä Norwichin alapuolella.

LUE MYÖS: