Valioliigan kohutuomarin Mike Deanin paluu tositoimiin lauantaina oli kaikkea muuta kuin tapahtumaköyhä, vaikka Burnleyn ja West Bromwichin kohtaaminen päättyi maalittomaan tasapeliin.

Dean, 52, poisti WBA:n Semi Ajayin kentältä puolen tunnin pelin jälkeen, kun tämän katsottiin käsivirheellään estäneen vastustajan maalintekopaikan. Dean nosti punaisen kortin Valioliigassa jo 111. kerran urallaan.

Kamppailun kiistanalaisin tilanne nähtiin 53. minuutilla, kun WBA:n Kyle Bartley näytti tekevän käsivirheen omalla rangaistusalueella. Jostakin syystä Burnleylle ei kuitenkaan tuomittu rangaistuspotkua.

[readmore from=Mike-Dean]

VAR-videotuomarina toiminut Michael Oliver ei katsonut Deanin tehneen virhearviota, ja peli sai jatkua.

– En ymmärrä, kuinka tuo ei ollut rangaistuspotku, tiivisti Englannin maajoukkueen entinen maalitykki Gary Lineker Twitterissä.

– Kuinka se meni VAR:ilta ohi? Heidän pitäisi olla turvaverkko, ihmetteli puolestaan entinen kärkipelaaja Chris Sutton.

– En voi uskoa sitä, ettei erotuomaria pyydetty katsomaan sitä videolta. Se on aika huolestuttavaa, säesti ex-toppari Martin Keown.

– Luulen heidän toivoneen, että tämä olisi mukava ja helppo peli Mike Deanille. Sen sijaan kiistanalaisia tilanteita oli paljon.

Gary Lineker

@GaryLineker
Can’t see how that wasn’t a penalty. #BURWBA

Deanille helmikuu on ollut rankka, sillä hän ja hänen perheenjäsenensä ovat saaneet tappouhkauksia. Southampton puolestaan pyysi, ettei Dean enää jakaisi oikeutta joukkueen otteluissa.

Deanin tuomiot ovat herättäneet viime aikoina paljon keskustelua saarivaltakunnassa. Esimerkiksi hänen antamansa ulosajot Southamptonin Jan Bednarekille ja West Hamin Tomáš Součekille mitätöitiin myöhemmin.

Lähde: BBC