Brasilian maajoukkueen entinen huippupuolustaja Filipe Luís on kertonut oman näkemyksensä siitä, miksei hän koskaan puhjennut kukkaan José Mourinhon luotsaamassa Chelseassa.

Chelsean fanit innostuivat, kun seura hankki brassipuolustajan 20 miljoonalla eurolla Atlético Madridista vuonna 2014. Samana kesänä joukkue vahvistui Diego Costan ja Cesc Fabregasin kaltaisilla huippuhankinnoilla.

Siihen aikaan Luís oli yksi eurokenttien parhaista vasemman puolen laitapakeista, jonka uskottiin loistavan myös Englannissa. Edellisellä kaudella hän oli auttanut Atléticon La Ligan mestaruuteen ja Mestarien liigan finaaliin.

Loppujen lopuksi hänen aikaansa Stamford Bridgellä voi oikeastaan kuvailla vain epäonnistumiseksi, vaikka Chelsea juhlikin samalla kaudella Valioliigan ja Liigacupin voittoa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Filipe Luísilla oli Chelseassa tukenaan lukuisia muita Espanjan kentillä pelanneita tähtiä. Kuva: Getty Images

Luís pelasi vain 15 sarjaottelua Chelsean paidassa ja palasi seuraavaksi kaudeksi Atléticoon 16 miljoonan euron siirtokorvausta vastaan.

Luísin mukaan jo ensimmäinen keskustelu Mourinhon kanssa sai hänet pelkäämään peliaikansa puolesta ja kyseenalaistamaan siirtoaan Lontooseen.

– En ole kertonut tätä kenellekään. Ensimmäistä kertaa kun koputin Mourinhon oveen, kysyin voimmeko jutella, jonka jälkeen hän päästi minut sisään, Luís kertoi The Guardianin haastattelussa.

– Kysyin häneltä: ”Miksi toit minut tänne? Veit minut paikasta, jossa olin iloinen ja jossa pelasin joka viikko. Hankit minut pelaamaan. Ja ensimmäisessä ottelussa Burnleya vastaan olin penkillä. Mikset vain jättänyt minua Atléticoon?”

– Hän sanoi, etten pelannut hänen mielestään tarpeeksi hyvin, toisin kuin César Azpilicueta (vaikka hänen luonnollinen pelipaikkansa oli toisella puolella puolustuslinjaa). Hän ei tuntenut oloaan turvalliseksi [jos olin kentällä].

Luís myönsi olleensa turhautunut tilanteeseensa, mutta tunsi loppujen lopuksi kiitollisuutta Mourinhoa ja Chelseaa kohtaan.

[readmore from=Chelsea]

– Minun oli voitettava paikkani avauksesta; en voinut odottaa olevani ykkösvaihtoehto maineeni perusteella. Ja taaksepäin katsottuna, hän oli oikeassa. Tilanne saattoi näyttää siltä, ettemme tulleet toimeen, mutta tosiasiassa ihailen Mourinhoa, Luís jatkoi.

– Azpilicueta pelasi niin hyvin, etten koskaan saanut tilaisuutta. Toki, Mourinho kierrätti joukkuetta, enkä koskaan ollut kymmentä peliä pelaamatta, mutta en koskaan avannut isoissa otteluissa, koska joukkue pelasi täydellisesti ilman minua. Pyysikö hän koskaan anteeksi? Ei. Voitinhan hänen kanssaan mestaruuden.