Manchester City jatkoi häikäisevää voittoputkeaan nujertamalla Borussia Mönchengladbachin 2-0 vieraissa Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa Budapestissa.

Pep Guardiolan miehistö on nyt peräti 19 ottelun voittoputkessa, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Näistä 12 on tullut vieraskentällä, eli kyseessä on uusi ennätys Englannin pääsarjaseurojen historiassa.

ESPN UK

@ESPNUK
🚨RECORD BREAKERS🚨

Man City have won their last 12 away games in all competitions, breaking the record for English top-flight teams they set in 2017 🔥

Manchester City hallitsi avausjakson ottelutapahtumia ja vyöryi Borussia Mönchengladbachin päälle avausminuuteista lähtien.

Raheem Sterling pääsi oikealta läpiajoon kuudennella peliminuutilla, mutta hänen ensimmäinen kosketuksensa oli heikko ja Matthias Ginter ehti väliin.

Kymmentä minuuttia myöhemmin Sterling pääsi vauhtiin samalta laidalta, mutta Ramy Bansebainin erinomainen liukutaklaus rangaistusalueen sisällä esti jälleen yhden vaaranpaikan. Täysin sama tilanne toistui myös 27. minuutilla.

Tämän jälkeen Manchester City kuitenkin onnistui viimein. João Cancelo leikkasi vasemmalla laidalla sisään ja keskitti pallon kierteisenä kohti takatolppaa. Bernardo Silva juoksi siihen erittäin hyvin ja puski pallon maaliin 29. minuutilla. 1-0 Citylle.

Silva näyttäisi todella löytäneen taas parhaan vireensä Pep Guardiolan alaisuudessa. Portugalin maajoukkuelaituri on takonut jo kaksi maalia ja kolme maalisyöttöä nimiinsä kuudessa edellisessä ottelussaan Citylle.

Bernardo Silva has been directly involved in five goals in his last six games for Man City.

◎ 3 assists
◉ 2 goals

All five goal involvements have come away from home.

Manchester City ei saanut toista maalia aikaan ennen puoliaikavihellystä, mutta sen pallollinen dominointi piti kotijoukkueen täysin pelin ulkopuolella.

Borussia Mönchengladbach ei kirjannut ensimmäisellä puoliajalla tililleen yhtäkään laukausta, tai edes kosketusta palloon Cityn rangaistusalueen sisällä.

Gladbach did not have a shot or touch the ball inside Man City’s penalty area in the first half. #UCL

53. minuutilla Gabriel Jesusille avautui erinomainen tilaisuus toiseen maaliin Bensebainin huolimattomasta syötöstä, mutta brassihyökkääjä hukkasi läpiajonsa karmaisevalla tavalla. Jesus hölkötteli epämääräisesti maalille, odotteli liian pitkään laukauksensa kanssa ja Nico Elvedi ehti yrityksen tielle.

Mönchengladbach pääsi tämän jälkeen iskemään muutaman kerran vastaan. Alassane Pléan erikoinen kantapääyritys reilun tunnin kohdalla oli kuitenkin maalipaikoista vaarallisin, eikä tasoitusta syntynyt.

Ottelun 65. minuutilla manchesterilaiset onnistuivatkin sitten toistamiseen, kun Cancelo ja Silva nousivat jälleen ratkaisevaan rooliin.

Cancelon keskitys putosi jälleen täydellisesti Silvalle, joka puski sen tällä kertaa Jesusille maalin suulla. Brassikärki paikkasi aiemman höntyilynsä ja tuikkasi pelivälineen ahneesti sisään. 2-0 Citylle.

Kun ottelu läheni loppuaan, City keskittyi vain pitämään Mönchengladbachin poissa pallosta. Loukkaantumis- ja koronaongelmansa selättänyt Sergio Agüero sai tärkeitä minuutteja vaihdosta, mutta maalipaikoille argentiinalainen ei ehtinyt.

Ederson otti pelin loppuhetkillä vielä yhden hyvän torjunnan, ja Manchester City voitti pelin 2-0. Toinen osaottelu pelataan näiltä näkymin Etihad Stadiumilla, 16. maaliskuuta.