Englannin kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla, Kakkosliigassa, pelaava Forest Green Rovers on julkaissut uuden pelipaitansa. Se on tehty kahvijätteestä. Maailman ekologisimmaksi seuraksi vuonna 2017 valittu Rovers haluaa avata jalkapallomaailman silmiä ilmastonmuutokselle.

Seuran omistajan, Dale Vincen mukaan joukkue hyötyy uudesta paidasta kentällä ja sen ulkopuolella.

– Kaikella tekemisellä on seurauksensa, mukaan lukien vaatteet, joita käytämme. Tämä on viesti ihmisille. Hyödymme tästä myös pelillisesti. Kaksi vuotta sitten julkistimme bambusta tehdyn pelipaidan, tämä on paljon hengittävämpi, Vince kommentoi Sportsmailille.

– Urheilulla on iso vastuu, koska seuroilla on uniikki mahdollisuus vaikuttaa mielipiteisiin. Ihmiset katsovat seuroja ja urheilijoita ylöspäin. He seuraavat esimerkkejä. Uskomme ideologiaamme vahvasti.

Forest Green Rovers käyttää pelipaitaa ensimmäistä kertaa lauantaina ottelussa Colchester Unitedia vastaan. Faneille paita tulee myyntiin ensi kaudella.

Arsenalin laitapuolustaja Héctor Bellerínistä tuli viime vuonna seuran toiseksi suurin omistaja. Bellerín uskoo myös vahvasti kestävään kehitykseen.

– Haluan sanoa, että jalkapallo ja ympäristö kuuluvat yhteen, mutta Bellerínin sanomana sillä on enemmän vaikutusta jalkapallofanien keskuudessa. Olemme saaneet fantastista palautetta asian tiimoilta, Vince kertaa Sportsmailille.

Seuran tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu uusi vaatemallisto, joukkueen oma sähköbussi ja muutto uudelle Eco Park stadionille.

– Uskon näiden asioiden normalisoituvan urheilun parissa. Asiat, jotka tuntuivat radikaaleilta kymmenen vuotta sitten, ovat toivottavasti normaaleja viiden vuoden päästä.