Manchester Cityn seurahistoriaan merkittävän jäljen jättäneen Sergio Agüeron taival Taivaansinisissä on tulossa pian päätökseen.

32-vuotiaan Agüeron sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen, eikä hänen jatkostaan ole vielä varmuutta. Jos argentiinalaishyökkääjä solmii uuden jatkopahvin, on se todennäköisesti vain vuoden mittainen.

Agüero on edustanut Cityä vuodesta 2011 lähtien ja voittanut seurassa neljä valioliigamestaruutta. Argentiinalainen on tehnyt Cityssä huimat 256 maalia ja hän on seurahistorian kaikkien aikojen paras maalintekijä – ylivoimaisesti.

Valioliigaviheriöillä Agüero on onnistunut maalinteossa 180 kertaa. Valioliigahistorian aikana argentiinalaista enemmän maaleja ovat tehneet vain Alan Shearer, Wayne Rooney sekä Andy Cole.

Mutta jos maaleja suhteutetaan pelattuihin minuutteihin, on Agüero valioliigahistorian tehokkain maalintekijä.

Agüero on tarvinnut yhden maalin tekemiseen hämmästyttävän vähän aikaa, vain 109 minuuttia. Esimerkiksi kaikkien aikojen eniten maaleja tehneellä Shearerilla yhden maalin tekemiseen kului aikaa 147 minuuttia.

Tehokkaimpien maalintekijöiden TOP 10 -listalta löytyy kuusi aktiivipelaajaa, joista neljä pelaa tällä hetkellä Valioliigassa.

Tehokkain jo uransa lopettanut pelaaja oli Thierry Henry, joka löytyy listan sijalta kaksi. Arsenal-legenda tarvitsi Valioliigassa 122 minuuttia yhden maalin tekemiseen.

TOP 10: Valioliigahistorian tehokkaimmat maalintekijät peliminuutteihin suhteutettuna

  1. Sergio Agüero, 109 minuuttia
  2. Thierry Henry, 122 minuuttia
  3. Harry Kane, 123 minuuttia
  4. Mohamed Salah, 127 minuuttia
  5. Ruud van Nistelrooy, 128 minuuttia
  6. Luis Suárez, 138 minuuttia
  7. Robin van Persie, 139 minuuttia
  8. Hernán Crespo, 140 minuuttia
  9. Pierre-Emerick Aubameyang, 140 minuuttia
  10. Edin Džeko, 141 minuuttia