Tätä nykyä 25-vuotias André Zambo Anguissa aiheutti ystäväpiirissään ihmetystä, siirtymällä kesällä 2018 Ranskan suurseura Marseillesta Fulhamiin, jonka taistelu on jo pidempään keskittynyt Mestaruussarjan ja Valioliigan väliseen maastoon. Kamerunilaisella oli kuitenkin logiikka päätöksensä tukena.

– Kyse on etenemisestä askel kerrallaan. Jotkut nuoret pelaajat siirtyvät suoraan Manchester Unitedin tapaisiin seuroihin, tuntematta liigoja riittävästi, ja palavat loppuun.

Heinäkuussa 2019 matka jatkui lainalle La Liga -seura Villarrealiin. Tämä kokemus oli Zambo Anguissalle oleellisen tärkeä.

– Siellä löysin sellaisen vapauden hyökkäyssuuntaan, jota todella pystyn hyödyntämään, ja toisaalta puolustuksellista kurinalaisuutta. Näiden yhdistelmä Valioliigassa auttaa paljon.

Fulham on viime aikoina osoittanut todellista tahtoa pitää paikkansa korkeimmalla sarjatasolla.

– Se, mitä olemme tällä kaudella tehneet, ei ole yhdentekevää. Meillä on luottamusta omaan systeemiimme, suurimpiakin joukkueita vastaan.

Sunnuntaina Mökkiläiset testaavat systeemiään Liverpoolin vieraana. Joukkueen sijoitus otteluun lähdettäessä on edelleen putoajan paikalla, sijalla 18. Edellä olevat Newcastle ja Brighton eivät kuitenkaan ole mitenkään tukevalla pohjalla. Fulhamin manageri Scott Parker tunnetaan valovoimaisena hahmona, jollainen Zambo Aguissa vakuuttaa tämän olevan myös sisäänpäin.

– Hän tietää, miten pelaajiin valetaan itseluottamusta. Kun hän sanoo, että se on mahdollista, siihen uskotaan, 26 A-maaottelun peluri sanoo, viitaten sarjapaikan säilyttämiseen.

Liverpoolia vastaan Zambo Anguissan uskoa punnitaan alkuvihellyksestä penkin puolelta.

Fulham Football Club

@FulhamFC
Prepared and focused. 💪

The XI tasked with #LIVFUL!

Lähde: The Guardian