Yksi valioliigakauden isoimmista otteluista, Manchesterin derby, pelataan sunnuntai-iltana Etihadilla.

Mikäli alla oleva upotus ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.

Manchester City ja Manchester United ovat kohdanneet historian saatossa 181 kertaa. United on voittanut otteluista 76, City 55 ja tasan on pelattu 53 kertaa.

Viime vuosien aikana City on kuitenkin ollut niskan päällä. 20 edellisestä Manchesterin derbystä City on voittanut kymmenen, United seitsemän ja tasapeliin on päädytty kolmesti.

LUE MYÖS: Ennakkopaketti Manchesterin derbyyn: Mistä näet pelin, arvioidun avaukset ja valmentajien kommentit

Kun Manchesterin herruudesta pelataan, ei sarjasijoituksella ole väliä. Derbyt sytyttää aina molemmat joukkueet.

Paikallisottelut ovat myös seurojen kannattajille niitä kauden odotetuimpia, joista puhutaan pitkään. Yksittäisistä pelitapahtumista, kuten maaleista, hekumoidaan vielä vuosikymmenienkin jälkeen.

Manchesterin derbyissä on nähty vuosien saatossa upeita osumia, joista jotkut ovat jääneet palavasti mieleen. Etenkin United-kannattajat muistavat ikuisesti Wayne Rooneyn fantastisen saksipotkumaalin (2-1-voittomaali) sekä Michael Owenin 4-3-voittomaalin lisäajan kuudennella minuutilla.

City-kannattajat muistavat varmasti parhaiten Vincent Kompanyn puskumaalin, joka toi joukkueelle 1-0-voiton vappuaattona 2012. Maali oli mestaruuskamppailun kannalta elintärkeä ja lopulta kyseisenä kautena City voitti valioliigamestaruuden maalieron turvin. Myös Shaun Wright-Phillipsin chippiosuma robottituuletuksineen on piirtynyt monien kannattajien silmäkalvoille.

Ja koska nämä maalit otettiin puheeksi, nostetaan ne myös videoiden muodossa esiin.

Alla olevista upotuksista näet kaikki edellä mainitut maalit. Jos alla olevat upotukset ei näy, näet ne TÄSTÄ (Rooney), TÄSTÄ (Owen) ja TÄSTÄ (Kompany, Wright-Phillips ja muita City-maaleja).

GOAL

@goal
Man Utd vs Man City.

Wayne Rooney.

🤯🤯🤯

GOAL

@goal
This #ManchesterDerby was absolutely wild 😱

@themichaelowen with a last-gasp winner 👏

Look at the crowd 😳

Manchester City

@ManCity
More of the same on Sunday, lads? 🤞

⚽️ @axi_official
🔷 #ManCity | mancity.com