Rajusti kokoonpanoaan muokannut Jürgen Klopp näki manageroimansa Liverpoolin häviävän sunnuntaina Fulhamille 0-1. Kyseessä oli joukkueen kuudes perättäinen kotitappio.

Punaisten hyökkäyksessä aloitti Roberto Firminon loukkaantumisen, ja Sadio Manén penkkikomennuksen myötä kolmikko Diogo JotaMohamed Salah Xherdan Shaqiri.

Fulham tuli peliin sellaisella itseluottamuksella, kuin viime aikoina todella haavoittuvalle Anfieldille oli aiheellistakin tulla. Aivan avausminuuteilla joukkue onnistuikin painamaan pelin isäntien päätyyn. Kympin täyttyessä hallinta oli kuitenkin jo punaisilla.

11. minuutilla Ademola Lookman vapautettiin laidaltaan, ja tämä pääsi hyvään vetopaikkaan. Yritys lopulta Alissonin vartioiman maalin sivuverkkoon.

15. minuutilla Salah kuljetti pallon jo ohi Fulham-vahti Alphonse Areolan, mutta Ola Aina ehti riistää sen egyptiläiseltä ennen maalintekoa.

Match of the Day

@BBCMOTD
Ademola Lookman has looked a threat down the left side for Fulham, however Mohamed Salah has just gone close for Liverpool.

0-0 after 15 minutes.

#LIVFUL #bbcfootball

Lookman jatkoi ongelmien tuottamista kotijoukkueen puolustukselle, saaden toistuvasti hyviä syöttöjä täyteen juoksuun, muiden muassa tanskalaispuolustaja Joachim Andersenilta.

Puolen tunnin kohdalla Fulhamilla oli omassa boksissaan pientä hätää, ja Jota pääsi siirtelemään palloa vetopaikkaan pariinkin otteeseen. James Milnerin pommi nousi kuitenki yli riman.

Neco Williams pelasti Liverpoolin takaiskulta 35. minuutilla, kun Lookman oli jälleen karannut laidaltaan maalintekopaikkaan asti. 19-vuotias liukui viime hetkellä peittämään vedon.

Shaqirin vapari ei mennyt paljoa yli oikean yläkulman 39. minuutilla. Tilanteeseen johtanut Kenny Teten rike tuotti tälle ottelun ensimmäisen varoituksen. Rikkeen kohteena ollu Jota palautti kohteliaisuuden katselemalla itse keltaista kahta minuuttia myöhemmin.

45. minuutilla Mario Lemina vei Fulhamin johtoon. Salah ei saanut palloa vapaapotkutilanteen jälkikahinassa pois omasta boksistaan, vaan Southampton-laina nappasi sen, ja painoi vasemaan alakulmaan.

Squawka Live

@Squawka_Live
Liverpool 0-1 Fulham HT:

Mario Lemina strikes late in the half to give Fulham the lead at the break.

Liverpool löysi peliään – Fulham kesti

Liverpool oli hyvin lähellä tasoitusta toisen jakson aluksi, kun Jota pääsi ampumaan kohti vasenta takayläkulmaa, Areolalta tarvittiin todellinen huippuvenyminen.

GOAL

@goal
'Unity is strength'

A plane flies over Anfield with a message to Liverpool ✈

#LIVFUL

Pitkään stadionin yllä pörrännyttä lentokonetta tuskin kentältä ehdittiin katselemaan, mutta jokin Liverpoolin pelissä oli avausjaksolta muuttunut; tunnin kohdalle tultaessa isännät olivat jo kirjauttaneet yhtä monta maalintekoyritystä kuin vieraansa. Tehostaakseen tätä trendiä, Klopp lähetti kentälle Sadio Manén, täysin näkymättömissä olleen Georginio Wijnaldumin tilalle.

Myös Scott Parker teki pian vaihdon, ja lähetti sadanteen valioliigaotteluunsa Ruben Loftus-Cheekin, pois Josh Maja.

Manén vuoro olla lähellä tasoitusta tuli 70. minuutilla, roikkupuskun painuessa ohi tilanteessa epäröineen Areolan, tolppaan. Lähes heti tämän jälkeen Shaqiri pääsi jälleen yrittämään, upea veto boksin kaarelta vain vähän vasemman ylänurkan ohi. Liverpool loi nyt paikkoja aivan uudella tahdilla, ja pakotti Fulhamin pitkään täysin puolustuskannalle.

Punaisten kokoonpano kentällä alkoi viimeisellä vartilla muistuttaa melko lailla normaalia, kun sisään juoksivat samassa vaihdossa Trent Alexander-Arnold ja Fabinho, Williamsin ja Milnerin tilalle.

Kentälle loppuminuuteiksi vaihdettu Aleksandar Mitrovic teki itselleen hyvän paikan niitata pelin, 89. minuutilla. Yläkulmaa kohti suuntautuneeseen vetoon ehti Alisson.

Ottelun viimeiseksi merkinnäksi jäivät Naby Keïtan ja Mitrovicin varoitukset.

Fulham nousi sarjassa tasoihin viimeisellä säilyjän paikalla olevan Brightonin kanssa. Liverpoolin taival jatkuu sijalta seitsemän, yhden pisteen kaksi ottelua vähemmän pelannutta Tottenhamia edellä.