Watfordin maalivahti Ben Foster on leimannut Diego Costan ”pieneksi likaiseksi rotaksi” ja Manchester Unitedin entisen topparin Nemanja Vidicin ”sairaaksi” ihmiseksi huvittavan rehellisessä haastattelussa.

37-vuotias englantilaistorjuja, joka vietti viisi vuotta Unitedissa aikavälillä 2005-2010, on kohdannut urallaan joitain maailman parhaita pelaajia.

Haastattelussa The Cycling GK YouTube-kanavalle Foster on nimennyt uransa inhottavimmat vastustajat, kovimmat joukkuetoverinsa sekä huonoimman näkemänsä harjoittelijan.

Kysyttäessä uransa epämieluisimmasta vastustajasta, nosti Foster Chelsean pahamainaisen ex-hyökkääjän Diego Costan saman tien esille.

– Tämä on hyvä kysymys ja vastaus siihen on Diego Costa. Hän todella oli kuin pieni likainen rotta. Hän vain rähisi ja raapi, eikä antanut vastustajalle sekuntiakaan aikaa hengähtää, Foster kertoi.

– Liverpoolin entinen hyökkääjä Luis Suárez oli myös hieman samanlainen. Häntä vastaan oli myös inhottava pelata. Hän saattoi potkia sinua, raapia sinua – tehdä mitä tahansa!

– Mutta he ovat kumpikin aitoja voittajia, ja rakastan sellaisia pelaajia. Pelaajana haluat juuri tämän kaltaisia hahmoja omaan joukkueeseesi. Eläimiä!

Fosterin mielestä jokainen menestyvä joukkue tarvitsee riveihinsä myös yhden pelottoman kovanaaman. Oman uransa kovakouraisimmiksi joukkuetoverikseen entinen United-torjuja nimesi Roy Keanen ja Nemanja Vidicin.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Nemanja Vidic ei pelännyt laittaa kroppaansa likoon. Kuva: Getty Images

– Olin Keanen kanssa samassa joukkueessa vain lyhyen aikaa. Jos olemme täysin rehellisiä, hän pelotti minut hengiltä, Foster totesi.

– Vidic oli kuitenkin myös melko sairas. Sanoisin, että hän oli kaikista kovin. Hän laittoi päänsä mielellään vastustajan jalan tielle, jos se esti palloa menemästä maaliin. Jep, hän oli sairas.

Jos edelliseen kategoriaan oli hankala nimetä vain yhtä vaihtoehtoa, ei Fosterin tarvinnut kauaa miettiä vastaustaan seuraavaan kysymykseen.

[readmore from=Manchester-United]

Carlos Tevez, 100-prosenttisesti, totesi Foster kysyttäessä huonoimmasta harjoittelijasta, kenet hän on koskaan nähnyt.

– Hän oli treeneissä aivan sekaisin. Mikään ei tuntunut kiinnostavan häntä. Hän oli suorastaan kamala. Hän ei välittänyt lainkaan. Mutta lauantai-iltapäivänä pelissä? Herran jestas, mikä pelaaja hän oli silloin.

– Hänellä oli voittajan mentaliteetti ja hän antoi kaikkensa kentällä. Hän oli uskomaton talentti aina silloin, kun peli pyörähti käyntiin.