Manchester Cityn ex-tähtihyökkääjä Robinho on askeleen lähempänä pitkää vankeustuomiota.

37-vuotias Robinho sai joulukuussa yhdeksän vuoden vankeusrangaistuksen osallistuttuaan joukkoraiskaukseen tammikuussa 2013 italialaisessa yökerhossa.

Brassihyökkääjä raiskasi 22-vuotiaan albanialaisnaisen ensin kaverinsa kanssa, minkä jälkeen kaksi muuta miestä tekivät saman. Miesten todettiin naureskelleen ja nöyryyttäneen uhria verbaalisesti raiskauksen aikana.

Robinho valitti tuomiosta Milanon hovioikeuteen, joka kuitenkin hylkäsi tiistaina valituksen. Hylkäämiseen vaikutti muun muassa se, että Robinho ilmaisi teon aikana halveksuntaa raa’asti nöyryytettyä uhria kohtaan.

Uutinen jatkuu kuvan jälkeen.

Robinho pelasi Manchester Cityn riveissä 33 valioliigaottelua, joissa hän teki 14 maalia. Kuva: Getty Images

Robinholla on nyt 45 päivää aikaa valittaa tuomiosta ​​korkeimpaan oikeuteen.

Robinho on saanut olla tähän asti vapaalla jalalla, sillä Italiassa mikään vankeusrangaistus ei astu voimaan ennen kuin kaikki muutoksenhakukeinot on käytetty loppuun.

Korkein oikeus on Italian korkein muutoksenhakutuomioistuin, joten ex-brassitähdellä on enää yksi oljenkorsi välttää vankila.

Robinho allekirjoitti lokakuussa sopimuksen Brasilian suurseura Santosin kanssa, mutta hän ei saa osallistua seuran toimintaan ennen kuin lopullinen päätös joukkoraiskaukseen liittyvästä tuomiosta on annettu. Santosin seurapresidentti Orlando Rollo on vahvistanut, että Robinho erotetaan seurasta, mikäli tuomio pysyy voimassa.

Brasilian maajoukkueessa 100 kertaa esiintynyt Robinho pelasi Manchester Cityssä vuosina 2008-2010. Cityn lisäksi hän on pelannut muun muassa Real Madridin ja AC Milanin kaltaisissa suurseuroissa.