Manchester Unitedin omistajaperheeseen kuuluva Avram Glazer on laittanut seuran osakkeita myyntiin.

60-vuotias Avram laittoi torstai-iltana New Yorkin pörssiin myyntiin peräti viisi miljoonaa osaketta. Yhden osakkeen arvo on 20,13 dollaria, joten kaikki osakkeet myydessään hän voi netota yhteensä hieman reilut 100 miljoonaa dollaria.

Mikäli kaikki osakkeet menee kaupaksi, Avramin henkilökohtainen omistusosuus seurasta laskisi 10,2 prosenttiin, kun taas perheen kokonaismäärä laskisi 78 prosentista 74,9 prosenttiin. Osakkeet ovat myynnissä ensi viikon tiistaihin, 16. maaliskuuta asti.

Manchester United vahvisti lausunnossaan, että ”he eivät saa myyntituloja”, joten kaikki myyntivoitot (osakkeista) menevät yksinomaan Glazerille.

Viime viikolla manchesterilaisseura tiedotti, että sen nettovelka on kasvanut 455,5 miljoonaan puntaan. Velka on kasvanut 64,2 miljoonalla punnalla viime vuoteen verrattuna.

Mikäli alla oleva upotus ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.

James Ducker

@TelegraphDucker
So Avram Glazer looking to sell 5m Class A shares & net around $100m at a time when #MUFC’s income fell by a c5th last season & the Glazers still pocketed £18.5m in dividends. United confirm club would “not receive any proceeds” from any share sale. Another two fingers up to fans