Everton lähti isona suosikkina kotiotteluunsa Burnleyä vastaan. Ennakkoasetelmat eivät paljoa painaneet, vaan tilanne on nyt kääntymässä siihen, että kummallakin Liverpoolin seuralla on töitä selvitäkseen europeleihin oikeuttaville sijoille. Sean Dychen johtamat vieraat veivät täyden pistepotin lukemin 1-2.

LINE-UP | Here is how the Clarets line-up against Everton this evening. ⬇️

One change for the Clarets, as Erik Pieters starts at left-back, covering Charlie Taylor, who misses out through injury. 👊

#EVEBUR | #UTC | @eToro

Everton hallitsi ottelun alkua odotetusti, joskaan ei täysin ylivoimaisesti. Muutaman molempiin päihin nähdyn tilanteen jälkeen Burnley otti kuskin paikan, Chris Woodin osuttua 13. minuutilla.

Tom Davies menetti pallon keskikentällä, ja se päätyi Woodille lopulta Michael Keanesta pompattuaan. Veto alas oikealle ohitti Jordan Pickfordin.

Dwight McNeil teki huikean yksilösuorituksen 25. minuutilla. Yksi joukkueensa selkeästi taitavimmista pelaajista tuplasi Claretsin johdon uskomattomalla vedollaan aivan vasempaan ylänurkkaan. Jollei tätä osumaa nähdä lukemattomissa koosteissa niin lähitunteina kuin koko kauden jälkeen, on jossain pahasti mätää.

GOAL

@goal
WHAT A GOAL 🤯

Dwight McNeil bends a GORGEOUS shot right into the top corner 😍

Burnley lead Everton 2-0 👀

Hyvin pian 0-2 -maalin jälkeen pallo oli Everton-maalin tolpassa; Toffees oli totaalisessa paniikissa. Vain hieman yli puolen tunnin pelin jälkeen isännät palasivat kuitenkin takaisin taistoon.

Ottelun avausosumaan johtaneessa tilanteessa vähemmän hyvään valoon jäänyt Davies keskitti, ja Dominic Calvert-Lewin puski läheltä, korkealta ja voimalla pallon Nick Popen käsien välistä verkkoon.

Avauspuolikkaalla viittoiltiin useampaan kertaan käsivirheitten merkiksi, mutta erotuomari Jon Moss piti viime ajoilta tutun linjansa, eikä näihin reagoinut.

Avauspuolikkaan lopulla nähtiin draamaa, joka varmasti kiinnostaa myös Englannin A-maajoukkueen näkökulmasta, kun Pickford joutui jättämään kentän. Ykköstorjuja loukkasi itseään vaarattoman olosisessa tilanteessa aiemmin, törmäämättä mihinkään tai keneenkään. Se, että maalille 43. minuutilla vaihdettiin liigadebyyttiinsä 21-vuotias João Virgínia, kertoo kuitenkin ettei aivan pikkuasiasta ole kyse.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
Burnley had 10 shots in the first half v Everton 👀

Since promotion in 2016 they've only had more in the 1st half of 1 away game, at Southampton on the opening day of 2018-19 (finished 0-0) 🔥

Toisella jaksolla tilastot kääntyivät näyttämään siltä, miltä niiden etukäteen odotettiinkin. 65 minuutin jälkeen puolikkaalle oli kirjattu maalintekoyrityksiä suhteessa 3-0.

70. minuutilla pallo kävi kuitenkin kulmapotkun jälkeen jo Everton-maalin ylärimassa. Seuraavasta hyökkäyksestä Matej Vydra pääsi vapaaseen laukaisupaikkaan, mutta Virgínia teki loistotorjunnan. 10 minuuttia myöhemmin Jay Rodriguez pääsi myös yrittämään läheltä – jälleen hyvä torjunta.

Evertonin kirivaihde näytti jääneen jakson ensi minuuteille – avaimia Burnleyn murtamiseen ei löytynyt.

Burnley karisti voitolla putoamispeikkoa jälleen kauemmas – joukkueen ero kolmanneksi viimeiseen tilaan oli ottelun päättyessä seitsemän pistettä. Everton puolestaan on viiden pinnan päässä neljännestä tilasta, nyt kuudentena.