Mattéo Guendouzi saapui Arsenaliin Lorientista vain 19-vuotiaana, ja aiheutti pian melkoisen pyörremyrskyn. Päävalmentajana toiminut Unai Emery antoi nuorukaiselle paljon roolia lähes saman tien, ja tämä oli valmis ottamaan haasteen vastaan.

– Arsenalin ja Lorientin välinen loikka oli valtava. Astuin suuriin saappaisiin, mahtavien pelaajien keskelle, suurseuraan. Valtavat määrät kannattajia, iso valmentajanimi, se oli alkuun hyvin vaikuttavaa, keskikenttäpelaaja sanoo France Footballin haastattelussa.

Hurja itseluottamus ja erikoislaatuinen luonne toimivat ensin nuoren miehen eduksi, sitten häntä vastaan.

– Kun olin allekirjoittanut sopimuksen, ajattelin että nyt kun olen täällä, pitää näyttää etten pelkää. Se onnistui hyvin, ja oli kiinni luonteestani. Sen ansiosta sain peliaikaa. On olemassa paljon huippuluokan pelaajia, jotka tulevat Englantiin, mutta eivät lyö läpi, varsinkaan suurimmissa seuroissa. Jos luonteeni ei olisi tällainen, en koskaan olisi pelannut Arsenalissa.

[readmore from=matteo-guendouzi]

Otteluita Valioliigassa ehti kertyä 57 kappaletta, ennen kuin käytösongelmat ajoivat ranskalaisen liian suoralle törmäyskurssille nykymanageri Mikel Artetan kanssa. Viime lokakuussa koitti lainasiirto Bundesliigan Hertha Berliniin.

Onko peli Arsenalin suhteen jo pelattu?

– Ei missään nimessä. Nyt keskityn hoitamaan kauden täällä, ja sen jälkeen keskustelemme seuran kanssa tulevaisuudesta. Ensi kesä tulee ratkaisemaan paljon. Tällä hetkellä olen edelleen Arsenalin pelaaja.

Guendouzin sopimus Arsenalin kanssa on voimassa kesään 2022. Hän on pelannut tällä kaudella 19 bundesliigaottelussa, tehnyt kaksi maalia ja antanut yhden maalisyötön.