Teemu Pukin edustama Norwich otti sunnuntaina jälleen yhden askeleen lähemmäs valioliiganousua, kun Kanarialinnut kaatoi Sheffield Wednesdayn 2-1-lukemin.

Norwich johtaa Englannin Mestaruussarjaa nyt kymmenen pisteen erolla, kun kymmenen ottelukierrosta on vielä pelaamatta. Norwichin paluu Valioliigaan näyttää tällä hetkellä hyvin todennäköiseltä, etenkin, kun joukkue on äitynyt huimaan pelivireeseen kauden tärkeimmällä hetkellä.

Norwichille riittää valioliiganousuun varmuudella 21 sarjapistettä jäljellä olevista otteluista. 2,1 pistettä ottelua kohden kuulostaa paljolta, mutta toisaalta pistekeskiarvo koko kaudelta näyttää Norwichin osalta lukemaa 2,19.

Ja kuten jo aiemmin todettu, Norwichin pelivire on ollut viime aikoina huima. Sen näkee myös kuntopuntarista. Viiden viime ottelun pistekeskiarvo on täydet 3 pistettä. Kymmenen ottelun otannalla pistekeskiarvo on 2,50. Edellisen 15 ja 20 ottelun pistekeskiarvo on 2,40.

[readmore from=Teemu-Pukki]

Norwichin tuskin tarvitsee raapia kasaan edes edellä mainittua 21 pistettä. Todennäköisesti noin 15 pistettä riittää – kenties jopa vähemmän.

Seuraavan viiden ottelun aikana Norwich kohtaa Nottinghamin, Blackburnin, Prestonin, Huddersfieldin sekä Derbyn. Näitä joukkueita yhdistää yksi asia – kaikki ovat sarjataulukon puolen välin alapuolella.

Norwichilla on siis oiva mahdollisuus kasvattaa kahdeksan ottelun voittoputkeaan entisestään, mutta täytyy muistaa, että Mestaruussarjassa ei ole yhtään ”helppoa” peliä.

Kauden viidessä viimeisessä ottelussaan Norwich kohtaa neljä kärkipään joukkuetta: Bournemouthin, Watfordin, Readingin ja Barnsleyn. Etenkin Watford-ottelu voi nousta valioliiganousun kannalta arvoon arvaamattomaan.

Norwichin päävastustajat, Watford, Swansea ja Brenford, pelaavat vielä kaksi keskinäistä ottelua – Brentford-Watford sekä Watford-Swansea. Näissä peleissä pisteitä tippuu jommaltakummalta tai molemmilta joukkueilta – ja se sataa Norwichin laariin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että ilman suuria ihmeitä ja totaalista sulamista Teemu Pukki ja Norwich nähdään valioliigaviheriöillä jälleen kaudella 2021-22. Ja mikä olisikaan sen kauniimpaa näin suomalaislasien läpi katsottuna kuin se, että kahden muun nousijajoukkueen joukosta löytyisi Marcus Forssin edustama Brentford sekä Aapo Halmeen edustama Barnsley.

Norwichin loppukauden otteluohjelma (sulkeissa tämän hetken sarjasijoitus):

17.3. Nottingham-Norwich (17.)
20.3. Norwich-Blackburn (14.)
2.4. Preston-Norwich (15.)
6.4. Norwich-Huddersfield (18.)
10.4. Derby-Norwich (19.)
17.4. Norwich-Bournemouth (7.)
20.4. Norwich-Watford (2.)
24.4. QPR-Norwich (13.)
1.5. Norwich-Reading (5.)
8.5. Barnsley-Norwich (6.)