Suurseuroista jotain tietävä Xherdan Shaqiri kommentoi Sky Sportsin haastattelussa nykyisen työnantajansa, Liverpoolin tilannetta. Tämä kausi ei ole sujunut alkuunkaan odotetulla tavalla, mutta paluu on Sveitsin maajoukkuemiehen mukaan korteissa. Ennen tulevaisuutta on kuitenkin nykyhetki.

Maailman nykytilanne yhdistettynä huipputason ammattijalkapalloilijan elämään ei ole helppo yhtälö.

– En ole nähnyt perhettäni nyt puoleen vuoteen. Tilanne ei ole helppo, sillä olen tottunut olemaan hyvin läheinen perheeni kanssa. En malta odottaa, että tilanne paranee, ja tapaamme jälleen.

Elämä Liverpoolin pelaajana on myös hieman toisenlaista kuin Shaqirin edellisessä komennuspaikassa, Stokessa.

– Täällä kaikki on isompaa. Ihmiset ulkopuolella puhuvat enemmän. Seura on niin iso, että puhetta siitä riittää suuntaan ja toiseen, kaikkialla. Seuran suuruuden lisäksi myös joukkueemme on loistava, mutta kaikilla on ylä- ja alamäkensä.

Anfield ei ole viime aikoina ollut sitä linnoitusta lähelläkään, mihin viime vuosina ehdittiin tottua. Pisteitä Liverpoolin kotikentältä on haettu toistuvasti. Yleisön puuttuminen on yksi seikka.

– Kaikki tietävät, millaisia kannattajamme ovat, kun he puskevat meitä eteenpäin. Heidän vaikutuksensa on näkynyt monessa, monessa pelissä. Luonnollisesti kaipaamme heitä. Joillekin pienemmille joukkueille Anfield on nyt helpompi paikka; heiltä puuttuu meidän kannattajiemme luoma paine.

29-vuotias, jonka taustaan kuuluvat Liverpoolin ja Stoken lisäksi mm. Bayern München ja Internazionale, uskoo joka tapauksessa punaisten vireen paluuseen. Taikatempuilla se ei tule.

– Meidän on palattava raiteille, ja palautettava itseluottamuksemme, jotta voimme taas alkaa voittamaan. Puhumme hyvin paljon, ja valmentaja viitoittaa tietä. En aio kertoa kaikille koppikeskusteluistamme, mutta niitä käydään paljon.