Wolverhampton hävisi kotonaan melko heikkotasoiseksi jääneen, maanantain ainoan valioliigaottelun Liverpoolille 0-1. Pelistä jäi kuitenkin lopulta mieleen aivan muuta kuin lopputulos.

Isosta loukkaantumisten määrästä kaudella kärsinyt Liverpool sai vastikään takaisin ruotuun pelaajan, jolle illan areena ei ole vieras.

Match of the Day

@BBCMOTD
Diogo Jota starts against his former employers at Molineux.

How big a difference does he make for Liverpool?

📻 Listen on @5liveSport & team news ⤵

#bbcfootball #WOLLIV

BBC alleviivasi Jürgen Kloppin ryhmän surkeita aikoja ennen peliä: helmikuun alun jälkeen vain West Brom oli tehnyt vähemmän maaleja kuin Liverpool. Pisteiden valossa vastaava ajanjakso oli ollut joukkueelle vielä huonompi; kolmen pisteen saldo seitsemästä ottelusta oli koko liigan huonoin.

Punaisten päädyssä oli hälinää heti ensimmäisen peliminuutin täytyttyä. Alisson tuli epävarmasti katkaisemaan Adama Traorén keskitystä, rähmäsi pallon käsistään ja kaatui samalla Nélson Semedon päälle. Peli jatkui tilanteen jälkeen normaalisti.

Ensimmäisen kympin täyttyessä myös Liverpool sai pelistä otetta, ja tovi mentiin melko rauhallisissa merkeissä. Sitten Georginio Wijnaldum vapautti komealla syötöllä Sadio Manén, joka pääsi kaksin maalivahti Rui Patricion kanssa. Portugalilainen syöksyi oikea-aikaisesti pallon Manén jaloista ennen tämän ratkaisevaa ohitusliikettä.

Mané oli keskiössä myös seuraavassa, toistaiseksi ottelun parhaassa maalintekotilanteessa. Senegalilainen sai Trent Alexander-Arnoldin keskityksen puskupaikkaan 37 minuutin vaiheilla – syöksypusku lähetti pallon vähän oikean tolpan ohi.

Ruben Neves ehti vielä avausjakson lopulla ampua vapaasta paikasta ohi takatolpan, ja näytti siltä että tauolle mentäisiin varsin tasaisen ottelupuolikkaan jälkeen nollilla.

Ensimmäisen jakson lisäajan viimeinen minuutti oli jo menossa, kun oma koira puri Wolvesia. Liverpool sai ylivoimahyökkäyksen, jossa pallo pelattiin vasemmalle Diogo Jotalle. Useamman vuoden Wolverhampton-taipaleensa Liverpool-siirtoon viime syksynä päättänyt portugalilainen ohitti maanmiehensä etukulmasta; 0-1.

2 - Diogo Jota is just the second player to score both for and against Wolves in the Premier League after Stephen Hunt. Resurface.

Ryntäilyä ja todella ikävä loukkaantuminen

Isännillä oli hyvä jakso heti toisen puoliskon alussa, ja se rakenteli maalipaikkaa pitkään. Viimeisimpänä yrittämään pääsi Conor Coady, jonka pusku painui yli maalin.

Erotuomari Craig Pawsonilla alkoi toisen jakson edetessä olla koko ajan enemmän töitä, ja paineita pitää ottelu hallussaan – kumpikin joukkue sai kentällä aikaan oikeastaan vain rikkeitä.

Toinen jakso korosti Wolvesin maalintekovaikeuksia. Joukkue sai kyllä useita kertoja kuskattua pallon hyville paikoille, mutta hyökkäysten päättäjää ei yksinkertaisesti löytynyt.

Isännät joutuivat vielä ottelun loppuhetkillä vaihtamaan maalivahtia, kun Patricio loukkaantui samassa tilanteessa, jossa Mohamed Salah teki maalin paitsioasemasta. Veskari sai ilmeisesti osuman Coadyn polvesta. Loukkaantumiselta oltaisiin luultavasti vältytty, mikäli paitsiot edelleen vihellettäisiin pois heti, eikä vasta tilanteen kehityttyä pidemmälle.

alex

@lfcalexx6
what a fantastic idea it is to wait until the chance has been scored to blow the whistle. caused serious injury to Rui Patricio, shocking rule

Pelikello näytti jo sadatta minuuttia, kun John Ruddy otti paikan maalilla. Patricio kannettiin kentältä paareilla, kallonsa vuoden vaihteessa murtaneen Raúl Jiménezin katsoessa tapahtumia lehtereiltä.

Wolves

@Wolves
90+10' | #WOL 0-1 #LIV

Rui Patricio is stretchered from the field following lengthy treatment to a head injury. John Ruddy will finish the game in goal.

We will bring you more information on Rui as soon as we have it.