Chelsea selvitti tiensä Mestarien liigan kahdeksan parhaan joukkoon, kaatamalla Atlético Madridin yhteismaalein 3-0.

Lue otteluraportti täältä!

Urallaan hämmentävän kovia tehoja kaikkialla nakuttanut, tällä kaudella Atléticollekin kaikki kilpailut mukaan lukien 18 maalia tehnyt Luis Suárez ei pelannut Stamford Bridgellä keskiviikkona edes tuntia. Uruguaylaistykin vierassaldo maanosan ykköskisassa on todella hämmästyttävä; edellinen täysosuma Mestarien liigan reissupelissä on syntynyt vuonna 2015.

Jos Suárezin tehottomuus on kummallista, on sitä myös aivan ottelun viime hetkillä syntynyt 2-0 -osuma, tai ainakin sen tekijä. Pallon nimittäin pääsi toimittamaan verkkoon vain minuuttia aiemmin vaihdosta tullut Emerson. Puolustajan oleminen edelleen ylipäänsä Chelsean kirjoilla on erikoista; mikäli tilastot pitävät paikkansa, tuli hänelle Atlético-ottelussa täyteen vasta 700 minuuttia kaudella kaikki kilpailut mukaan lukien. Emerson oli siirtymässä jo viime kesänä toisaalle, mutta kauppoja ei syntynyt.

Brasilialais-italialainen puolustaja sai maalillaan nimensä melkoiseen tilastoon; hänen toimestaan syntyi kaikkien aikojen 9000. maali Mestarien liigassa. Tasatonnin täytti toki viimeksikin vähemmän suuri legenda; 8000. osuma syntyi vuonna 2018, Tottenhamin Érik Lamelan toimesta.