Arsenal kärsi niukan 0-1-kotitappion Olympiakosille Eurooppa-liigan neljännesvälierin toisessa osaottelussa, mutta eteni siitä huolimatta jatkoon yhteismaalein 3-2.

Arsenal

@Arsenal
Quarter-final place: secured ✅

🏆 #UEL

Olympiakos loi avausjaksolla paljon hyviä maalipaikkoja. Viimeistely oli kuitenkin heikkoa. Pierre-Emerick Aubameyangilla oli sen sijaan sauma päättää vieraiden pyristelyt kokonaan, mutta hänen laukauksensa Dani Ceballosin pystysyötöstä meni yli maalin.

Youssef El Arabi avasi kreikkalaisten maalihanat toisen puoliajan alussa. Hän käänsi pallon oikealle jalalleen rangaistusalueen sisällä ja latasi sen Bernd Lenon selän taakse.

Enempää täysosumia ei ottelussa nähty. Arsenal piti Olympiakosin kurissa, mutta hukkasi peräti neljä hyvää maalipaikkaa toisella jaksolla.

Nicolas Pépén voimakas laukaus suuntautui ensi suoraan päin tiellä seissyttä Emile Smith-Rowea, jonka jälkeen Martin Ødegaard nosti pelivälineen hyvästä paikasta yli. Aubameyang vapautettiin sen sijaan täysin yksin läpiajoon, mutta hänen onneton chippinsä meni ohi maalin.

[readmore from=Arsenal]

Kahdeksan minuuttia ennen päätösvihellystä Olympiakosin haaveet viime vuoden kaltaisesta comebackista kuitenkin kaatuivat, kun toppari Ousseynou Ba ajettiin ulos hänen protestoitua keltaista korttiaan lyömällä pallon kohti erotuomaria.

Olympiakos ei saanut vajaalla pelatessaan enempää maalipaikkoja. Aubameyng hukkasi sen sijaan jo pelin kolmannen huipputonttinsa, kun hän ohjasi Gabriel Martinellin matalan keskityksen päin maalivahtia ja laukoi reboundin yli verkon.