Manchester Unitedin pelaajalegenda Mark Hughes uskoo, että Donny van de Beekin päivät seurassa lähestyvät loppuaan.

Van de Beek, 23, siirtyi Unitediin viime kesänä Ajaxista 39 miljoonalla eurolla, mutta hän on jäänyt vähälle vastuulle manchesterilaisten keskikentällä.

Hän on esiintynyt tällä kaudella 27 ottelussa, mutta peliminuutteja hänelle on kertynyt vain 1 117. Keskimäärin van de Beek on siis pelannut noin 41 minuuttia ottelua kohden. Valioliigassa hän on päässyt avauskentälliseen kahdesti.

Hollannin maajoukkuepelaajaa on kritisoitu vaatimattomista esityksistään, jollaiseksi hänen viimeisintä otteluaankin on kuvailtu. Sunnuntaina van de Beek sai näytönpaikkansa, kun hän pääsi avaukseen FA Cupin puolivälierässä Leicesteriä vastaan. Loukkaantumisesta toipunut hollantilainen oli mukana Unitedin ainoassa osumassa 1-3-tappiossa, mutta muuten van de Beek oli harvoin näkyvillä, ja hänen iltapuhteensa päättyi reilun tunnin kohdalla vaihtokomennukseen.

[readmore from=Manchester-United]

Brittimediassa on tasaisin väliajoin huhuiltu van de Beekin tyytymättömyydestä ja väläytelty, että hollantilainen saattaisi jättää Manchesterin taakseen jo yhden kauden jälkeen. Hughesin mielestä tilanne on etenemässä juuri siihen suuntaan.

– Selkeästi hänellä on vaikeaa. Hän ei ole saanut riittävästi peliaikaa, ja se näkyy hänen pelaamisessaan, kommentoi Hughes Stadium Astrolle.

– Hän hortoilee kentällä, eikä oikein saa palloa. Hän ei tiedä, miten voisi vaikuttaa peliin, eikä hän voi vaatia palloa joukkuekavereiltaan, jotka eivät ole täysin varmoja, luottavatko he häneen tarpeeksi.

– Hän näyttää olevan eksyksissä kentällä. Hänen on otettava osittain siitä vastuu, hänen on osoitettava enemmän, hänen on oltava avainpelaaja.

– Hän on isolla rahalla hankittu pelaaja ja hän on tullut isosta seurasta Ajaxista, joten hän on tottunut olemaan vaikutuksellinen huippupelaaja.

– Mutta Man Unitediin tultuaan hän ei ole selkeästi näyttänyt mitään, mikä osoittaisi, että hän on riittävällä tasolla jäädäkseen sinne.

– Hänen mahdollisuutensa eivät jatku loputtomiin. Jossain vaiheessa hänen on käytettävä ne tai United myy hänet. Uskon heidän hipuvan kohti sitä päätöstä, jos hän ei ole varovainen.