Hollannin jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Frank de Boerin mukaan Virgil van Dijk tekee itse päätöksen siitä, pelaako hän kesän EM-kisoissa vai ei.

Hollannin maajoukkueen kapteenina toimiva Van Dijk on ollut sivussa tositoimista lokakuusta lähtien jouduttuaan Jordan Pickfordin törkytaklauksen uhriksi. Hollantilaistopparin kuntoutus on kuitenkin edennyt hyvin ja viime viikkojen aikana hänestä on nähty useita toivoa (pelaamisesta loppukauden aikana) herättäviä videoita sosiaalisessa mediassa.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Kloppin mukaan kesän EM-kisat tulevat kuitenkin liian aikaisin Van Dijkille, eikä hän usko luottotopparinsa pelaavan kisoissa. Myös De Boer on epäileväinen Van Dijkin pelikunnosta.

[readmore from=Virgil-van-Dijk]

Se ei ole minun päätökseni, pelaako Virgil EM-kisoissa vai ei. Mutta tämän hetken tietojen mukaan se ei ole kovin todennäköistä, De Boer sanoi.

Olen puhunut hänen kanssaan. Hän on hiljalleen palaamassa joukkueharjoituksiin. Siellä voi kuitenkin tulla takaiskuja. Yksikin takaisku voi tarkoittaa, että hän ei voi pelata loppukauden aikana pelejä Liverpoolissa.

– En voi laskea mitään hänen varaansa, mutta jos hän olisi käytettävissä, se olisi fantastista.

En kuitenkaan aio antaa hänelle painetta. Hänen on tehtävä päätös itse. Katsotaan mitä tapahtuu.

Hollannin EM-kisaurakka alkaa kesäkuun 13. päivä Ukrainaa vastaan. Samassa alkulohkossa Hollannin kanssa ovat Ukrainan lisäksi Itävalta ja Pohjois-Makedonia.