Entinen valioliigahyökkääjä Charlie Austin uskoo tietävänsä, miksei Leedsin maalitykki Patrick Bamford saanut viime viikolla kutsua Englannin maajoukkueeseen.

Bamfordin pois jättäminen on herättänyt paljon keskustelua.

27-vuotias kärkimies on takonut tämän kauden Valioliigassa komeat 14 maalia ja kuusi maalisyöttä. Ainoastaan Harry Kane, Mohamed Salah ja Bruno Fernandes ovat maalanneet useammin.

LUE MYÖS: Miksi tämä herra ei mahdu Englannin maajoukkueeseen? Patrick Bamfordin tehoilta siivitti Leedsin voittoon

Austinin mukaan Bamford ei mahtunut Gareth Southgaten miehistöön vain siksi, koska hän ei pelaa tarpeeksi suuressa seurassa. QPR:n hyökkääjä uskoi kärsineensä samanlaisesta kohtelusta omalla valioliigaurallaan.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Charlie Austin teki 18 maalia QPR:lle kaudella 2014-15. Kuva: Getty Images

– Olin Valioliigan neljänneksi paras maalintekijä joukkueessa, joka putosi lopulta sarjasta. Muistaakseni Alexis Sanchez, Diego Costa ja Sergio Agüero olivat ainoastaan minun yläpuolellani, mikä kertoo paljon suoritusteni tasosta, Austin kertoi talkSPORTille.

Kun Austinilta kysyttiin, olisiko isomman seuran edustaminen tuonut hänelle edes yhden maaottelun Englannin paidassa, vastasi 31-vuotias myöntävästi.

– Kyllä. Luulen, että se on vastoin monia pelaajia, jatkoi Austin.

[readmore from=Englanti]

– Juuri nyt se on vastoin Bamfordia. Se on jalkapallosnobismia. Niin se vain menee. Joskus kasvot eivät vain sovi.

– Mitä Bamford on tehnyt väärin, ettei häntä voitu kutsua maajoukkueeseen?

– Isompien seurojen pelaajia suositaan. Eric Dier sai kutsun, mutta oliko hän oikeasti tehnyt tarpeeksi sen eteen? Vai kutsuttiinko hänet vain, koska hän pelaa Tottenhamille?