Chelsean entinen keskikenttäpelaaja John Obi Mikel on paljastanut, miten iso riita manageri Antonio Conten kanssa pakotti hänet vaihtamaan seuraa 11 menestyksekkään Stamford Bridgellä vietetyn vuoden jälkeen.

Conte oli vasta saapunut lontoolaisseuran peräsimeen kesällä 2016, kun hän uhkasi jättää Mikelin kokonaan ulos Chelsean pelaavasta miehistöstä. Italialaisluotsi sanoi Mikelille, että Nigerian maajoukkueen edustaminen kesän olympialaisissa veisi häneltä paikan joukkueesta.

Mikel ei Conten varoituksesta piitannut, vaan osallistui Rion olympialaisiin ja auttoi maansa siellä pronssille. Tämän jälkeen hänen ja Conten välit olivat kuitenkin tuhoon tuomitut.

– Minut oltiin kutsuttu maajoukkueen mukaan olympialaisiin. Olympialaiset ovat jokaisen unelma. Totta kai kaikki haaveilevat Mestarien liigan ja MM-kisojen voitosta, mutta olympialaiset ovat massiivinen turnaus, Mikel kertoi The Athleticille.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Mikel pelasi Chelsean paidassa yli 370 ottelua, voittaen esimerkiksi Mestarien liigan, kaksi Valioliigaa sekä neljä FA Cupia. Kuva: Getty Images

LUE MYÖS: Miten Chelsean ja Vitessen yhteistyö oikein toimii? Näin kommentoi hollantilaisseuran urheilutoimenjohtaja

– Tämä kaveri [Conte], joka oli kävellyt ovesta sisään vain viisi minuuttia sitten, käskee minua valitsemaan.

– Hän sanoi: ”Jos osallistut olympialaisiin, et kuulu joukkueeseeni”. Puhuin asiasta seurajohdolle ja he ymmärsivät minua. Seura arvosti minua siitä, mitä olin heille vuosien varrella tehnyt.

– Joten minä menin, jonka jälkeen minua rangaistiin. Kun palasin, en ollut enää osa joukkuetta. En ollut enää koskaan mukana pelipäivien kokoonpanolistoilla.

Mikelin mukaan ääni Conten kellossa muuttui vasta, kun italialaisluotsi tajusi hänen lähtevän seurasta kokonaan.

– Hassuinta oli, että juuri ennen kuin tammikuun siirtoikkuna avautui, hän pyysi minua tapaamaan hänet, jatkoi Mikel.

– Tämä tapahtui sen jälkeen, kun olin joutunut harjoittelemaan yksinäni kuukausien ajan. Miten hän saattoi kohdella tällä tavalla pelaajaa, joka oli ollut Chelseassa näin pitkään?

[readmore from=Chelsea]

– Kun tapasimme hän sanoi: ”Yritetään korjata välimme, tarvitsen sinut joukkueeseeni. Unohdetaan tämä, pälä pälä pälä!”. Vastasin hänelle suoraan: ”Vitsailetko kanssani? Oletko v*ttu tosissasi?”

– Hän tiesi, että halusin lähteä. Nousin pystyyn ja kävelin ulos huoneesta. Ihmisolentoa ei yksinkertaisesti voi kohdella tuolla tavalla. En malttanut odottaa, että pääsen pois. Puhuin tilanteesta seurajohdollekin. He ymmärsivät ja päästivät minut lähtemään.

Mikel lähti lopulta ilmaissiirrolla kiinalaisseura Tianjin Tedaan tammikuussa 2017. Hän palasi Englantiin elokuussa 2020 ja pelaa nyt avainroolia Stoke Cityn miehistössä. 33-vuotias keskikenttämies on avannut 28 ottelua tämän kauden Mestaruussarjassa.