Englannin jalkapalloliitto FA on ottanut tutkintaan West Hamin laitahyökkääjä Jarrod Bowenin vanhan twiitin, joka nostettiin aiemmin tällä viikolla esiin lähes 10 vuoden jälkeen.

Bowen on pyytänyt anteeksi ”loukkaavaa ja lapsellista” twiittiään, joka sisälsi N-sanan. Nyt poistettu twiitti oli julkaistu vuonna 2012 ja siinä luki: ”That one friend that thinks their black #N*****please.”

– Vuonna 2012 olin 15-vuotias. Julkaisin silloin loukkaavan ja lapsellisen twiitin, kertoi Bowen.

– Haluan pyytää anteeksi sen julkaisun vastenmielistä sisältöä etenkin kaikilta niiltä, jotka ovat yhteydessä West Ham Unitediin. En halua näyttää tällaista esimerkkiä kenellekään, sillä se ei todellakaan kuvaa minun omia arvojani ja periaatteitani.

West Ham on ilmoittanut käsittelevänsä tapauksen Bowenin kanssa sisäisesti.

– Tasa-arvoisuus, monimuotoisuus ja mukaan ottaminen ovat asioita West Hamin sydämessä. Seuralla on nollatoleranssin lähestymistapa kaikenlaiseen syrjintään, tiedotti West Ham.

[readmore from=West-Ham]

– Seura ottaa tämän tapaiset asiat todella vakavasti. Mitä vuonna 2012 julkaistuun twiittiin tulee, olemme puhuneet Jarrodille ja hän tietää seuran yksiselitteisestä asenteesta tällaisissa tilanteissa.

– Hän ymmärtää vaatimuksensa ja vastuunsa toimia aina seuran arvojen mukaisesti. Tapaus käsitellään sisäisesti.

Lähteet: Sky Sports, London Evening Standard