Tasan kymmenen vuotta sitten, 29. maaliskuuta vuonna 2011, Fabio Capellon luotsaama Englanti kohtasi Wembleyllä pelatussa maaottelussa Ghanan.

Kyseisessä ottelussa A-maajoukkuedebyyttinsä pääsi tekemään englantilaishyökkääjä Matt Jarvis, joka pelasi tuolloin Valioliigaa Wolvesissa.

Nyt, tasan kymmenen vuotta myöhemmin, 34-vuotias Jarvis pelaa Englannin viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla, National Leaguessa, Woking FC:n riveissä.

Jarvisin ura on luisunut kymmenessä vuodessa melkoista alamäkeä – loukkaantumisten vuoksi.

Wolvesin lisäksi West Hamin ja Norwichin riveissä yhteensä 205 valioliigaottelua pelannut ja 20 valioliigamaalia iskeneen hyökkääjän loukkaantumisongelmat alkoivat elokuussa 2014.

Elokuun 2014 ja kesäkuun 2018 välisenä aikana Jarvis oli erinäisten loukkaantumisten vuoksi sivussa yhteensä 751 päivää, eli siis yli kaksi vuotta.

Jarvis oli lähellä lopettaa jalkapallon pelaamisen kokonaan jatkuvien loukkaantumisten vuoksi, mutta hän halusi todistaa itselleen, että pystyy vielä taistelemaan tiensä takaisin viheriöille.

Siinä hän myös onnistui, sillä hyökkääjä solmi helmikuussa 2020 reilun vuoden mittaisen sopimuksen Woking FC:n kanssa. Pelaajauran jatkuminen viisi sarjatasoa aiempaa alempaa on myös osoitus siitä, kuinka palava rakkaus Jarvisilla on jalkapalloa kohtaan.

– Rakastan jalkapalloa. Ei ole mitään parempaa kuin kävellä kentällä. Voit juosta juoksumatolla, käydä kuntosalilla tai mitä tahansa, mutta mikään ei voita sitä tunnetta, että olet kentällä, Jarvis kertoi Sky Sportsille.

– Pelien voittaminen, juhliminen yhdessä joukkuekaverien kanssa, kaipasin sitä tunnetta.

Matt Jarvis (kuvassa etualalla) pelasi uransa tehokkaimman kauden 2011-12, jolloin hän teki Valioliigassa kahdeksan maalia. Kuva: Getty Images

National League on amatöörisarja, joten pelaajat käyvät pelien ohessa päivätöissä. Myös Jarvis, joka tekee media-alan töitä. Hyökkääjä kertoo yllättyneensä siitä, kuinka ammattimaista toiminta on.

– Voisit kuvitella heidän olevan kokopäiväisiä. Kun saavun harjoituksiin, kaikki ovat valmiita harjoittelemaan, vaikka olisivat työskennelleet koko päivän, Jarvis lisäsi.

Jarvis on tehnyt kuluvan kauden aikana 21 pelaamassaan ottelussaan vain yhden maalin. Hänen sopimuksensa Wokingin kanssa päättyy kesällä.

Jarvisin uratilastoihin voit tutustua tästä.