Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkue oli keskiviikkona tukalan paikan edessä EM-kisojen lohkovaiheen päätöskierroksella.

Englannin oli jatkopaikan lunastaakseen voitettava oma ottelunsa Kroatiaa vastaan vähintään kahdella maalilla, ja samanaikasesti Sveitsin piti hävitä Portugalille.

Englannin haaveet jatkopaikasta otti tuulta alleen jo 12. peliminuutilla, kun Crystal Palacea seurajoukkuetasolla edustava Eberechi Eze osui rangaistuspotkusta.

Ottelun toista maalia saatiin odottaa pitkälle toiselle puoliajalle asti. Lopulta se syntyi 74. peliminuutin kohdalla Liverpoolin Curtis Jonesin lapikkaasta ja Englanti siirtyi 2-0-johtoon.

Samanaikaisesti Portugali teki hakkelusta Sveitsistä ja johti ottelua 3-0-lukemin. Englanti oli täten kiinni jatkopaikassa.

Englannin haaveet jatkopeleistä kuitenkin kaatuivat lisäajalla, kun Kroatian Domagoj Bradarićin kaukolaukaus painui vastustamattomasti ohi Englannin maalilla pelanneen Aaron Ramsdalen.

Ottelussa pelattiin lisäaikaa peräti kahdeksan minuuttia, mutta Englanti ei saanut enää maalia aikaiseksi ja joutui pettymään. Lohkosta jatkoon etenivät Portugali sekä Kroatia.

Kyseessä oli jo toiset peräkkäiset U21 EM-kisat, jossa Englanti jää alkulohkovaiheeseen.

Squawka

@Squawka
2019: P3 W0 D1 L2 GF6 GA9
2021: P3 W1 D0 L2 GF2 GA4

England have been knocked out of the #U21EURO at the group stage for the second consecutive tournament.

Squawka Live

@Squawka_Live
Croatia 1-2 England FT:

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 12': Eze (P)
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 74': Jones
🇭🇷 90+1': Bradarić

Aidy Boothroyd's side are knocked out at the group stage due to the injury-time goal conceded. #U21EURO