Evertonin hyökkäävä keskikenttäpelaaja James Rodríguez sanoo, että hän ei olisi siirtynyt seuraan ilman manageri Carlo Ancelottia.

Goodison Parkilla joulukuusta 2019 lähtien viihtynyt Ancelotti oli kolumbialaistaiturille entuudestaan tuttu valmentaja Real Madridista ja Bayern Münchenistä.

Rodríguez, 29, jäi viime kaudella Madridissa todella vähälle vastuulle ja Everton onnistui naaraamaan hänet Englantiin ilman siirtokorvausta, vaikka Rodríguezilla oli vielä sopimusta jäljellä Los Blancosin kanssa.

Toistaiseksi diili on osoittautunut menestykseksi, vaikka viime viikot hän on ollut sivussa pohjevamman takia. Rodríguez on pelannut uudessa seurassaan 21 ottelua tehden niissä yhteensä viisi maalia ja syöttäen kahdeksan.

– Sanon nyt ihan rehellisesti, etten olisi tullut tänne, jos Carlo ei olisi täällä. Sanon sen koko sydämelläni. Hän oli yksi niistä syistä, joiden takia tulin tänne, sanoi Rodríguez ESPN:n haastattelussa.

– Rupesin tutustumaan Evertoniin seurana, sen toimintaan, miten he haluavat tehdä töitä, voittaa asioita, pelata Euroopassa.

– Jäljellä olevissa yhdeksässä sarjapelissä haluan suoriutua hyvin. Minulla oli kuukauden ajan fyysisiä ongelmia, mutta olen päässyt niistä yli. Tavoitteeni on päästä europeleihin, toivottavasti Mestarien liigaan.

Rodríguezin mukaan hän oli siirtyä Evertonin sijasta Atlético Madridiin, mutta Real Madrid esti siirron paikallisvastustajaan.

– Siirto Atléticoon oli lähes valmis. Puhuin [Atléticon päävalmentaja Diego] Simeonen kanssa, ja hän sanoi, että voisin olla tärkeä, mutta minua ei päästetty sinne. [Real Madridin puheenjohtaja] Florentino Pérez tiesi, etten pelaisi juurikaan [Zinédine] Zidanen alaisuudessa.

– Se oli huono kausi. Halusin tulla Evertoniin pelaamaan ja näyttämään, mitä osaan.