Thiago Silvan ulosajo nousi käännekohdaksi, kun Chelsea tunaroi pisteet sarjanousija West Bromwichin laariin. Vierasjoukkue löylytti vajaamiehistä lontoolaisseuraa murskaavin 5-2-numeroin.

Tappio oli Chelsea-manageri Thomas Tuchelin ensimmäinen seuran peräsimessä. Saksalainen oli onnistunut pitämään joukkueensa ilman häviöitä 14 ottelun ajan.

West Bromwich-puolustaja Dara O’Shea loukkaantui ottelun avausjaksolla ja entinen Chelsea-toppari Branislav Ivanovic joutui tuuraamaan topparia loppupelin ajan.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Our unbeaten start under Thomas Tuchel comes to an end at the Bridge.

#CHEWBA

Chelsea iski ottelun avausmaalin ensimmäisen 25 minuuttisen jälkeen. Marcos Alonson vapaapotku kimposi tolpasta Christian Pulisicille, joka sijoitti irtopallon sisään.

Kolme minuuttia myöhemmin isäntäjoukkue joutui vajaamiehiseksi. Silva rikkoi Okay Yokuslua ja Chelsean brassitoppari ajettiin ulos toisella varoituksella.

West Bromwich käytti miesylivoiman hyväksi avausjakson lopussa. Maalivahti Sam Johnstonen pitkä avaus tavoitti Matheus Pereiran, joka chippasi pallon Chelsean verkkoon.

Pereira iski toistamiseen juuri ennen puoliaikaa hyvällä sijoituksella alanurkkaan ja WBA otti tauolle mentäessä 2-1-johtoaseman.

Vierasjoukkue jatkoi marssiaan kohti voittoa toisen jakson alussa. Seuraavaksi Callum Robinson kasvatti taidokkaasta volleysta etumatkan kahteen maaliin. Hyökkääjän laukaus upposi maalin kattoon.

Pian Mbaye Diagne jatkoi ilotulitusta vieden vieraat jo 4-1-johtoon.

Chelsea sai vielä viimeisen kaksikymppisen alkuun Mason Mountin kavennuksesta lohtua. Sinipaitojen viimeisetkin toivon rippeet sulivat lisäajalla, kun Robinson naulasi päivän toisellaan loppulukemiksi 5-2 West Bromwichin eduksi.

Voitto oli West Bromwichin ensimmäinen viimeiseen kolmeen kierrokseen. Toiseksi viimeisenä sarjataulukossa majaileva seura on seitsemän pistettä viimeistä säilyjän sijaa hallussa pitävää Newcastlea takana.

Chelsea pysyy sarjataulukossa neljäntenä.