Maanantai-illan ensimmäisessä valioliigaottelussa olivat vastakkain Everton ja Crystal Palace. Joukkueet lähtivät peliin sarjatilanteesta, jossa isännät olivat kahdeksantena, vieraat sijalla 12.

Tarjolla oli lopulta hyvin vauhdikas ja tilannerikas ottelu, jonka päätteeksi pisteet jaettiin lukemilla 1-1.

Evertonin ennusmerkit peliin olivat ristiriitaiset, ehdottomana positiivisena uutisen James Rodríguezin paluu kentälle.

Match of the Day

@BBCMOTD
He's back! 🔙🔙

James Rodriguez starts for Everton having not played since February.

#EVECRY #bbcfootball

2 - Everton have won just two of their last 13 league games played on Easter Monday (D3 L8), with this their first such match since a 4-0 win over Sunderland in 2012. Renewal. #EVECRY

Ottelun alku oli tahmeahko, mutta vartin jälkeen alkoi tapahtua. Yerry Minan keskialueella ottaman varoituksen jälkeen ensin Eberechi Eze pääsi hyvän, Jordan Ayewn kanssa käymänsä syöttöpelin jälkeen laukomaan läheltä etukulmaan. Robin Olsen ehti pallon tielle.

Crystal Palace F.C.

@CPFC
Ebs 🔥

#CPFC | #EVECRY

Hyvin pian tämän jälkeen taas Mason Holgate vapautti Dominic Calvert-Lewinin puolittain läpi pitkällä syötöllä. Vicente Guaita tuli loistavasti vastaan.

22. minuutilla läpi oli syöksymässä Richarlison, ja pääsi kahdesti yrittämään Guaitan ohittamista – ei tulosta.

@CPFC
22: Another top save by VG to prevent Richarlison. Everton striker finds himself through on goal but our stopper comes up big!

🔵 0-0 🦅

Pian nähtiin myös Rodriguezin silmiä hivelevää pallonkäsittelyä, kun tämä sai keskityksen boksiin Seamus Colemanilta. Taidokasta pallon alas ottoa seurannut laukaus painui vähän yli maalin.

Juuri ennen puolen tunnin täyttymistä André Gomes joutui jättämään kentän, tilalle Gylfi Sigurdsson.

Viitisen minuuttia ennen taukoa Richarlison hankki joukkueelleen vaparin hyvästä maalintekopaikasta, ja järjesti sen jälkeen melkoista sirkusta tilanteen ympärille. Brasilialainen töni vaparia antamasta pois ensin Rodriguezin, ohjasi Lucas Dignen muualle, ja lopuksi tuuppasi matkoihinsa myös Sigurdssonin – ennen kuin ampui ohi takakulmasta.

Squawka Live

@Squawka_Live
Richarlison was not letting anyone else take that free-kick!

Maali ei kummallekaan joukkueelle olisi avausjaksolla ollut vääryys, mutta sellaista ei nähty.

Premier League

@premierleague
HALF-TIME Everton 0-0 Crystal Palace

Richarlison had the best of the chances but neither side could find a breakthrough

#EVECRY

Jamesin virtuositeetti ei riittänyt voittoon

Toinen jakso alkoi varsin energisenä, ja maalia haisteli edelleen vahvimmin Richarlison. Ensimmäisen osuman, ja isännät johtoon, iski kuitenkin Rodríguez.

Everton sai varsinaisen mylläkän Eagles-maalille 56. minuutilla, ja pallo ajautui lopulta kolumbialaiselle boksissa. Tarkka sijoitus oikealla jalalla oikeaan alakulmaan, 1-0.

Squawka

@Squawka
James Rodriguez has been directly involved in eight goals in nine Premier League starts at Goodison Park this season.

⚽️ 5 goals
🅰️ 3 assists

Thriving under Carlo Ancelotti. 🇨🇴

Osuma oli syyskuussa Real Madridista siirtyneen tähden 100. eurooppalaisilla kentillä.

James Rodriguez celebrates his 100th goal in European football.

Läpi ottelun pirteästi tänäänkin esiintynyt Eze ampui pian avausosuman jälkeen laadukkaasti, Olsen nyrkkeili pallon pois vaara-alueelta.

84. minuutilla Michy Batshuayi korvasi kentällä Ayewn. Tämä vaihto kannatti; belgialainen tasoitti pelin vain kahta minuuttia myöhemmin. Nousu vasemmalta boksiin ja sijoitus takakulmaan ohi ruotsalaisveskari Olsenin, 1-1.

Gary Linekerin sometiimillä oli tilannetta varten vitsi valmiina.