Moni uskoo, että käsillä on vihdoin se kausi, kun Pep Guardiola johdattaa Manchester Cityn Mestarien liigan voittoon.

City lähtee suosikkina puolivälierävaiheen ottelupariin saksalaista Borussia Dortmundia vastaan. Ensimmäinen kohtaaminen on edessä tänä iltana Etihadilla.

Dortmundin 38-vuotias päävalmentaja Edin Terzić sanoo suoraan, että City on ”maailman paras joukkue”.

– Kun ottaa huomioon, mitä he tekevät joukkueena prässäämisen, erikoistilanteiden, ryhmitysten joustavuuden ja pelinrakentelun osalta, he ovat maailman paras joukkue. Mutta se on uskomattoman jännittävä haaste, Terzić kertoo Dortmundin verkkosivuilla.

[readmore from=Manchester-City]

– Tiedämme, että he käyttävät usein pallonhallintaa väsyttääkseen vastustajansa ja luodakseen tilaa itselleen. Meidän on oltava todella tarkkana varmistaaksemme, että pidämme nämä tilat suljettuina, mutta myös niin, että löydämme oikean hetken pallonriistoon.

Terzić tietää, ettei hänen joukkueensa saa pelata liikaa sivuttaissuuntaan. Myös jatkuvaa harhauttelua on syytä välttää.

– Muutoin menetämme pallon nopeasti, ja kaikki alkaa taas uudestaan. Meidän on oltava hyvin tehokkaita ja tarkkoja syöttöpelissämme, oltava läsnä sekä autettava toisiamme näyttämään taitomme kentällä.

Dortmundin riveistä puuttuu loppukauden ajan 16-vuotias teinisensaatio Youssoufa Moukoko, joka palasi seuran verkkosivujen mukaan maajoukkuekomennukselta jalkavamman kanssa. Myös Cityn ex-pelaaja Jadon Sancho on toipilaana.